Újra hólabirintus Zakopanéban – videó

Forrás: turizmus.com

 2020. január 29. 09:30

Már ötödik éve folyamatosan megépítik Lengyelország téli fővárosában az úgynevezett hólabirintust. Idén nemcsak ezt, hanem szánkópályát vagy egy piramist is ki lehet próbálni. Mini állatkert is várja a látogatókat.
Közel 2500 négyzetméternyi területen a síugrósánc lábánál az idén is elkészült a hólabirintus, amelyet január 22. óta fedezhetnek fel a látogatók. A megnyitó egy kicsit késett az időjárás miatt, ezt a hatalmas mennyiségű havat közel egy hónapig gyártották a hóágyúkkal – számolt be róla a sielok.hu

 

Vasárnap óta már a jégpiramis megtekinthető, amely az egyik gízai piramis 1:10-es kicsinyített méretben megépített mása. A 14,6 méter magas és 23 méter széles piramis kamráiban jégszobrokat állítottak ki. A jégpiramis újdonságnak számít a korábbi évekhez képest.

Szintén szobrokat állítottak ki az iglu 10 termében. A közel száz darab szobor témáit a Disney mesevilág ihlette. A területen létrehoztak egy mini állatkertet is, ahol természetesen a téli hideget jól tűrő állatokat lehet megtekinteni. Szokás szerint, többsávos szánkópálya is várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek