Márkákra váltott a Service4You

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. május 15. 13:47

Újabb mérföldkőhöz érkezett a szállodaüzemeltetéssel foglalkozó Service4You a másfél éve elindított tudatos portfóliótisztítás kapcsán: Optimum Hotels márkanév alatt leválasztotta az idényszállodákat négycsillagos egységeitől, amelyek előtt így megnyitotta az utat a standardizálás felé.

Mostantól két önálló márkanév alá csoportosítva futnak a Service4You által üzemeltetett szállodák: a S4YHotels.hu oldalon jelennek meg a négycsillagos színvonalú egységek, míg az alacsonyabb kategóriájú és idényjelleggel működő szálláshelyek az újonnan megalkotott Optimum Hotels brand foglalási felületén, az Optimumhotels.hu címen érhetők el. Mindazonáltal a két weboldal között van átjárás.

 

16 szálloda, 1500 szoba

„Régóta dédelgetett tervünk valósult meg a szétválasztással, hiszen gyengítette volna a S4Y márkát, ha továbbra is egyben, közös platformon tartjuk a meglehetősen heterogén portfóliónkat, valamint gátja lett volna azon célkitűzésünknek, hogy a S4Y házaknál egy nagyon jó minőségű standardot vezessünk be – magyarázta döntésüket Klemm Balázs, a Service 4 You ügyvezető-társtulajdonosa.

A cég ma már 16, különféle méretű, kategóriájú és stílusú hotelt, összesen mintegy 1500 szobát üzemeltet, mindegyiket Budapesten kívül. Legújabb tagjuk a butikszálloda jellegű, 15 szobás Hotel Pilvax, amely június 1-jén nyit meg Kalocsán, hiánypótló fejlesztésként. Idei nagy jelentőségű fejleménye üzletpolitikájuknak, hogy túlléptek Magyarország határán: két horvátországi szálloda (a 200 szobás Hotel Hvar és a 333 szobás Fontana Resort) is csatlakozott érdekeltségeikhez. Mint megtudtuk, a régiós terjeszkedésre vonatkozóan hamarosan újabb bejelentést tesznek.

 

Megszületett az Optimum Hotels

Új márkájuk, az Optimum Hotels weboldalán többségében balatoni, illetve vidéki fürdővárosokban működő szállodát találhatunk, Orosházától Zalakarosig. Az üzemeltető ide csoportosítja alacsonyabb színvonalú, jellemzően csak a nyári időszakban nyitva tartó szálláshelyeit. A boglári Familia vagy éppen a lellei Napfény ugyanakkor azt a retró kategóriát képviselik, amelyre tapasztalataik szerint egyre szélesebb igény mutatkozik, nagyon sok olyan vendégük van, aki ezeken a helyeken a második gyermekkorát éli meg, és választásában nem anyagi okok játszanak szerepet.

 

Négycsillagos standardok

„A tevékenységoptimalizálás eredményeként megvalósulhatnak azon elképzeléseink, hogy ne csupán az értékesítésben és a marketingeszközök egyre hatékonyabb alkalmazásában egységesítsünk, hanem vendégeiknek standardizált szolgáltatásokat nyújtsunk a felső kategóriás szállodáinkban, ami egyrészt szavatolja számukra az állandó minőséget, másrészt hatékony és gyors reagálást tesz lehetővé részünkről az egyes vendégkörök támasztotta igényekre” – hangsúlyozta az ügyvezető. Mindezek nyomán a S4Y már nemcsak üzemeltetőként, hanem mint márkanév is megjelenik az új honlapon.

Az üzemeltetési standardokat kiterjesztik a szállodák szolgáltatásaira is, így például az egységes vendégtájékoztatásra, a szobai bekészítésekre, az éttermi kínálatra (amelyben igyekeznek megjeleníteni a helyi ízeket is), vagy a kikapcsolódási lehetőségekre. A saját koncepciójuk alapján kidolgozott MóKaland játszóház bevezetése után most a gyógyászati és a masszázsszolgáltatások terén lesz előrelépés házaikban.

A nemrég átalakított, teljesen internet alapúvá tett S4Y Club törzsvendégprogramjuk kedvező fogadtatásra talált. Ennek jele, hogy számos javaslattal, ötlettel álltak elő a régi és a frissen csatlakozó szállóvendégek egyaránt, amelyek közül többet is a fejlesztési folyamat részeként, rendszerbe integráltak.

Az ügyvezető szerint helyes döntésnek bizonyult a minőség irányába történő elmozdulásuk: az olyan közkedvelt szállodák mellett, mint a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel vagy a ceglédi Hotel Aquarell, máris nagyon jó számokat produkál a siófokoki Hotel Yacht, bár csak idén januárban nyitott, míg rendezvényoldalon az üzemeltető elvárásai felett teljesít a győri ETO Park Hotel. A jövőben ezt az irányt erősítik, tovább bővítve négycsillagos portfóliójukat.