Újrapozicionált autókölcsönző - A Budget név kötelez

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. június 15. 11:15

Tavaly augusztustól az Otokoc Hungary Kft. lett a hazánkban 1990 óta jelen lévő Budget autókölcsönző kizárólagos magyarországi képviselője. Az eddig elvégzett munkáról és a márka újrapozícionálásáról a hazai képviseletvezetőt, Hasan Kurtot kérdeztük.

– Üzemeltetőként milyen potenciált látnak a magyar piacban?

– Az Otokoc csak Magyarországon számít újoncnak, több mint 40 éves autóbérlési és -eladási tapasztalattal rendelkezik számos országban, többek között Azerbajdzsánban, Kazahsztánban, Grúziában és Észak-Iránban. Bőven van tehát tapasztalatunk, ami támpontot ad egy új piac megítéléséhez, pénzügyi hátterünk pedig rendkívül stabil. Úgy gondolom, hogy az itt élő fiatal generáció, Budapest stabil és centralizált gazdasági környezete, valamint kitűnő lokációja más országokkal összehasonlítva is remek lehetőségeket nyújt számunkra.

– Mit tapasztalt, a cég átvételekor melyek voltak a hazai márka erősségei és gyengeségei?

– Mindenképp az előzőekhez sorolnám a nemzetközi hálózat által biztosított know-how-t – a Budget hálózata 128 országban van jelen, világszerte 3400 bérbeadó irodával, 14 500 alkalmazottal és 225 ezer gépkocsival –, a biztos pénzügyi hátteret, valamint a fiatal és lelkes csapatot. Ez utóbbi egy évvel ezelőtt még a gyengeségeink közé tartozott, mostanra viszont sikerült megerősítenünk. Jelen pillanatban az ügyfélállomány és a márka ismertségének tekintetében van lemaradásunk, ám ezeken a területeken is igyekszünk ledolgozni a hátrányunkat. Törekszünk a jelenlegi, Budapest-központú piac kiszélesítésére is. Áraink, autóink és a szolgáltatásaink színvonala a legnagyobb előnyünk versenytársainkkal szemben.

– Milyen változásokat kellett végrehajtaniuk az üzemeltetésben?

– Szinte minden területhez hozzányúltunk, amióta átvettük a márka képviseletét. Az első teendőink közé tartozott az ütőképes kollektíva felállítása, ha időszerű lesz, már csak a szakembereink számának növelésével kell foglalkoznunk. Az elmúlt egy év elég volt ahhoz, hogy dolgozóink hozzáállásában, a cég jövőképében és a szolgáltatásunkban jelentős változásokat, előrelépéseket könyvelhessünk el. A jövőben még több potenciális ügyfelet szeretnénk megszólítani, flottánkat növelni és javítani kívánjuk, de céljaink közé tartozik a szolgáltatási színvonal emelése is, hogy a Budget Magyarországon is olyan ismert és elismert legyen, mint nemzetközi szinten.

– A felhasználókat valószínűleg a flottát érintő konkrét változások érdeklik leginkább.

– A gépkocsiparkunk megújítása folyamatos, járműveink általában nem idősebbek hat hónapnál. Elképzeléseink szerint az idei évben több gazdaságos (economy) és középkategóriás járművet vásárolunk, emellett lesz néhány luxuskocsink is, köztük kabriók, elektromos autók, kisbuszok.

– Az értékesítési csatornák közül melyek kapnak kiemelt szerepet?

– Az online, az online és harmadszor is az online. Jelenleg a márka új és modern honlapjának létrehozására fókuszálunk, van hová fejlődnünk a közösségi média használatában. Látunk potenciált a brókeroldalakban és a corporate üzletágban is. (x)