Vendégségben a Bernardin Groupnál - Kis tengerpart, nagy élmények - TP 2015. július-augusztus

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2015. július 15. 15:58

Idén júniusban, egy éven belül másodszor látott vendégül magyar céges utaztatókat a Bernardin Group szállodalánc a szlovén tengerpart és karsztrégió látványosságainak bemutatására.

A konferenciaturizmusra berendezkedett és elsősorban arra építő, három szállodával rendelkező szlovén lánc szinte minden egyedi rendezvény vagy konferencia igényeit képes kielégíteni.

 

Három szálloda minden igényre

A Bernardin Group zászlóshajója, a 242 szobás Grand Hotel Bernardin***** és a hozzá kapcsolódó, három szinten elhelyezkedő Bernardin Konferencia-központ nagy szabadsággal variálható és lélegzetelállító panorámájú termeivel. A lánc tagja még a 276 szobás Hotel Histrion**** és a 239 apartmant kínáló Hotel Vile Park***, melyek szintén kivételes adottságokkal rendelkeznek. Legyen szó autóbemutatóról vagy akár májusi, műhavas sílécbemutatóról, 26 vagy éppen 2600 fős, tengeri panorámás, szabadtéri vagy zárt terű eseményről, mindenféle technikai megoldással várják a cégeket.

Mindhárom szálláshely a Portoroz és Piran városok közötti St. Bernardin városrészben fekszik, közvetlenül a tengerparton, saját stranddal. A Hotel Histrion érdekessége, hogy körbeöleli saját kikötőjét, amely igény esetén akár be is fedhető.

 

Halfarm és fehér arany

Felmerülhet a kérdés, hogy a fürdésen kívül mit lehet csinálni a mindössze 42 kilométer hosszú szlovén tengerparton? Az egyik legkézenfekvőbb csapatépítő prog­ram a biciklizés, mivel a régi vasúti sínek helyén jól kiépített kerékpárút húzódik végig a teljes partszakaszon, összekötve az olaszországi Triesztet Horvátországgal. Könnyen eltekerhetünk a festő szépségű Piranba, ha pedig Horvátország felé vesszük az irányt, akkor útközben semmiképpen ne hagyjuk ki a Fonda család tengeri halfarmját. Utóbbi helyen örömmel avatnak be az ízletes húsú tengeri sügér tenyésztésének rejtelmeibe, ami egybekötve a tengeren „lebegő” farm motorcsónakos meglátogatásával, haletetéssel és -kóstolóval kiváló csoportos időtöltés lehet.

Továbbhaladva a part mentén, hamarosan elérjük a 750 hektáron elterülő sólepárló természetvédelmi területét, ahol a 9. századtól a mai napig hagyományos módon párolják és gyűjtik a sót, 35 azonos méretű lepárlóban és óriási kiterjedésű párologtatókban. Megismerhetjük a sólepárlás folyamatát, eszközeit, a fehér arany különböző minőségi besorolásait, a régi őrházból átalakított boltban pedig a legkülönfélébb sóalapú termékekből vásárolhatunk, a bőrradírtól a sós csokiig.

 

Kóstolja meg!

Közvetlenül a horvát határ előtt, balra felvezet egy út a hegyekbe, ahol rendkívül hangulatos, a turisták által alig ismert kis falvak várnak ránk, fantasztikus kilátással a tengerre és a szomszédos települések egymásba kapaszkodó házaira, templomtornyaira.

A mindössze 49 állandó lakossal rendelkező Krkavce hagyományőrző házában szívesen avatják be a látogatót a helyiek régi életébe, ez a program igény esetén kombinálható helyi termékek, például hidegen sajtolt, magas minőségű, ízesített olívaolajak, különböző olívapástétomok, házi brandy – dióból, articsókából, naspolyából – kóstolásával is. A környék eredetvédett borait (Refosco, Malvasia) pedig frissen készült ételek társaságában az egyetlen falusi turizmussal foglalkozó helyszínen, a Robivera borászat, étterem és vendégházban tesztelhetjük.