A meghívó egy személyre szól, és nem átruházható

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. április 27. 10:12

Turizmussztori rovatunkban ezúttal a Turizmus Évadnyitó Gálák egészen valószerűtlen fejleményét tárjuk önök elé.

„,Köszönjük megértését, amiért a meghívó csak egy személy részére szól, és nem átruházható, de az Évadnyitó Gála nem társasági esemény, hanem fogadással egybekötött szakmai rendezvény” – valahogy így szólt, illetve így szól 1993 óta minden évben a Turizmus Kft. február elsejei rendezvényére küldött meghívó kísérőszövege.

Sok-sok éven át, a Hilton Budapest báltermében mintegy 500 személyt tudtunk vendégül látni, később, a MÜPA-ban, majd a BKK-ban már 1000 vendégünk lehetett. Előbbi esetben mintegy 600 névre szóló meghívót küldtünk ki, később 1200-at. Az átlagosnál lényegesen magasabb visszajelentkezési rátával így volt 500, majd 1000 vendégünk az évadnyitó fogadáson.

Igen ám, de minden évben akadt néhány meghívott, aki, mondjuk figyelmetlen volt, vagy el sem olvasta a kísérőszöveget, és a meghívót át akarta adni helyettesének, marketingvezetőjének stb. Ez történt, valamikor a 90-es évek végén, az IBUSZ vezérigazgatójával is, aki átadta volna a meghívót meglepően fiatal helyettesének. Őt azonban, bármennyire kellemetlen volt is, s akárhány kört is kellett futni a neheztelő kérdések megválaszolására, nem tudtuk fogadni, tartva magunkat saját játékszabályainkhoz.

A fiatal vezérigazgató-helyettes – akit a következő években egyébként már saját jogán hívtunk meg – enyhén szólva nem örült a helyzetnek, viszont rendkívül kíváncsivá tettük, mi ez a rendezvény, ahová ilyen szigorú megkötéssel lehet csak bejutni?! Kíváncsiságát csak fokozta, hogy az IBUSZ vezérigazgatói titkárságának vezetője – aki gyakorlatilag mindig mindent el tudott intézni – ebben az esetben nem járt sikerrel.

Az IBUSZ akkori fiatal vezérigazgató-helyettesét, aki ma már többek között a VIMOSZ elnöke és az MTSZA kurátora, Gál Pál Zoltánnak hívták. S véletlenül sincs gondja a meghívójával, annál több dolga van a rendezvénnyel, hiszen 2019 óta ő a Turizmus Kft. ügyvezetője, és immáron ő hagyja jóvá a lényeget tekintve változatlan kísérőszövegű meghívókat a fogadásra…

Gál Pál Zoltán a Turizmus Kft. ügyvezetőjeként köszönti a 2020. február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála vendégeit a Budapest Kongresszusi Központban

Fotó: turizmus.com / Grósz Balázs

Ha Önnek is van egy jó sztorija a múltból, küldje el a blog@turizmus.com címre! Szerkesztőségünk fenntartja a jogot a válogatásra annak érdekében, hogy csak hiteles és senki emlékét, vagy személyiségi jogait nem sértő történeteket közöljön.