Amikor a lányok rabolták el a lovász fiút

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. május 15. 07:52

Turizmussztori rovatunkban most a Tanyacsárda egyik meglepő, de igaz történetét meséljük el, megelőlegezve a jó hangulatot az MSZÉSZ május 17-én esedékes esti partijához. Persze, ezúttal nem lesz se lányrablás, se lovászrablás...

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még rendszeresen nosztalgiavonat vitte a csoportokat a Tanyacsárdába, két hölgy elrabolt egy lovászfiút. De nem is akárhogyan.

A jól bevált menet az volt, hogy a szerelvény megállt a csárdától néhány száz méterre (közelebb nem is tudott volna menni), a vendégeket leszállították, majd lovas kocsikra ültették, s úgy vitték őket házig.

Csikósok várták a nosztalgiaszerelvényeket

Fotó: Tanyacsárda

Vállalkozó kedvű hölgyek azt is választhatták, hogy egy csikós maga elé ültette őket a lóra, s amíg a többiekkel lassan haladtak a kocsik, velük elszáguldottak az erdőbe – a sztori szerint elrabolták őket –, hogy azután nagy taps és nem kevés sikongatás közepette érkezzenek vissza velük a lakomára.

Feltűnt, hogy két német hölgy – persze nem egyszerre, sőt, nem is ugyanannak a csoportnak a tagjaként – újra és újra részt vett ilyen programon, s minden alkalommal „elraboltatták magukat", ráadásul mindig ugyanazzal az egyébként nagyon jó kiállású, s valami extrát mindig kitaláló lovásszal. Egyesek szerint a hölgyek az étkezésekre sem siettek vissza, inkább szokatlanul hosszú időt töltöttek az erdőben Gyulával...

A békés lányrablásra mindig akadt jelentkező

Fotó: Tanyacsárda

Egy nap azután egy fekete limuzin hajtott a csárdához, s a gépkocsivezető elmondta, hogy Budapestről, az egyik ötcsillagos szállodából jött, s két német hölgy kéri Gyulát, menjen vele a fővárosba.

Ennek már fele sem tréfa, gondolták a többiek, de arra senki nem számított, hogy Gyulát nemcsak egy napra, vagy egy éjszakára rabolják el. A két hölgy ugyanis összeállt és vásárolt Gyulának egy tanyát, amolyan mini Tanyacsárdát, ahol rendszeresen és hosszú időre látogatták is.
Így veszítette el a Tanyacsárda az egyik igen tehetséges lovászát.

Arról már nem szól a fáma, hogy Gyula tehetséges volt-e vendégfogadásban is, mindenesetre a turistacsoportok továbbra is a Tanyacsárdába érkeznek – újabban ismét vonattal is –, s a lányrablás ma is kedvelt attrakció, legfeljebb a lovász fiúkat kérik nagyobb önmérsékletre a hölgyek szórakoztatásában.