Hogyan „indított” Malév-járatot Dubajba a budapesti Hyatt?

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. április 19. 17:19

Turizmussztori rovatunkban ezúttal Csordás Imrének, az Atrium Hyatt (ma Sofitel Budapest) egykori front office menedzserének egy újabb történetét osztjuk meg olvasóinkkal.

„A 80-as évek elején, egy alkalommal, a Dubaji Turisztikai Vásáron én lehettem az egyik informátor a Pannónia (ma Accor – a Szerk.) képviseletében" – kezdte történetét Csordás Imre.

Az Atrium Hyatt szálloda 1982-ben

Fotó: Fortepan / Gábor Miklós

„A vásár után még volt három napunk a visszautazásig, s én megpróbáltam az Atrium Hyatt részére üzletet szerezni. Legalább 20 utazási irodát kerestem fel. Az egyikben magával az igazgatóval beszéltem, aki nagyon érdekesnek találta, hogy az Atrium Hyatt egyik tulajdonosa a magyar légitársaság. (A Malév 2001-ig volt a szálloda 50 százalékos résztulajdonosa – a Szerk.) Ebben üzleti lehetőséget látott, ugyanis mint elmondta, több európai légitársaságot is képviselt Dubajban. Számítógépén, a SITA helyfoglalási rendszeren keresztül azonnal „ránézett" a szállodára. (A Malév, mint tulajdonos jóvoltából az Atrium Hyatt a legelső budapesti szálloda volt, amely része lehetett egy nemzetközi foglalási rendszernek – a Szerk.)

Jelezte, hogy szeretné felvenni a kapcsolatot a Malévvel, amelyet a Budapest–Kairó járatáról ismert. Írt egy levelet a Malév vezérigazgatójának, s kért, hogy személyesen adjam át, és tolmácsoljam azt is, hogy szívesen képviselné a Malévet, ha létrejönne egy Budapest– Dubaj járat.

Alig három héttel később küldött nekem egy üzenetet a SITA rendszeren keresztül, hogy jön Budapestre, mert a Malév vezérigazgatójával szeretné megtárgyalni a Budapest–Dubaj járat részleteit. A járat végül létre is jött, s az Atrium Hyatt számára külön bónusz volt, hogy ez az üzletember éveken át küldött csoportokat és egyéni vendégeket a szállodába" – mesélte Csordás Imre.

*

Ha Önnek is van egy jó sztorija a múltból, küldje el a blog@turizmus.com címre. Szerkesztőségünk fenntartja a jogot a válogatásra annak érdekében, hogy csak hiteles és senki emlékét, vagy személyiségi jogait nem sértő történeteket közöljön.