Melyik szállodában lakik? Ugyan! Melyik városban?

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. május 03. 19:33

Turizmussztori rovatunkban ezúttal Takács Tamás head concierge (Corvinus Hotel Kempinski Budapest) történetét osztjuk meg olvasóinkkal.

„2018 nyarán, egy nagyon meleg napon besétált a szállodába egy idős, és kizárólag németül beszélő hölgy, kérve, hogy segítsünk megtalálni a szállodáját" – mesélte a 2017-ben a világ legjobbjának választott szállodaportás.

„Mit nekünk, nem egyedi eset, hogy egy csoport idős tagja elkavarodik a városban, és elfelejti szállodájának még a nevét is. Csakhogy ennél a hölgynél nem volt sem kulcskártya, sem személyes irat, sem mobiltelefon, de szerencsére a saját nevét meg tudta mondani.Körbetelefonáltuk a többi ötcsillagost, majd a négycsillagosokat is, de sehol nem találtak ilyen nevű szállóvendéget.Egyetlen kapaszkodóként meg tudta mondani annak a németországi idősek otthonának a nevét, ahol egyébként élt. Viszonylag gyorsan kiderítettük az intézmény telefonszámát. Szerencsére ott ismerték a hölgyet, sőt, megadták a fia telefonszámát, akit sikerült elérnünk.

Nálunk jobban csak ő volt meglepve a fejleményektől, ugyanis, mint mondta, édesanyjának Pozsonyban kellene lennie. Szerencsénkre meg tudta mondani a csoportot szervező utazási iroda elérhetőségét.

Innen már ment minden, mint a karikacsapás, néhány telefonnal elértük a csoportvezetőt, aki elmondta, hogy egynapos kiránduláson vannak Budapesten, s már indulnának vissza Pozsonyba, de nem találják az egyik hölgyet, már épp a rendőrséghez akartak fordulni..."

*

Ha Önnek is van egy jó sztorija a múltból, küldje el a blog@turizmus.com címre! Szerkesztőségünk fenntartja a jogot a válogatásra annak érdekében, hogy csak hiteles és senki emlékét, vagy személyiségi jogait nem sértő történeteket közöljön.