Rekordott döntött a debreceni Campus Fesztivál látogatottsága

Forrás: MTI

 2022. július 25. 10:41

Vasárnap hajnalban véget ért a 14. Campus Fesztivál, a debreceni rendezvénysorozatra idén 116 ezren látogattak el, megdöntve ezzel a 2019-es látogatói rekordot - tájékoztattak a szervezők.

Teljes kapacitással és tavalyhoz képest megnövelt területtel tért vissza a Campus. Négy este, 19 programhelyszínen több mint 300 produkció, valamint számtalan egyéb program várta a látogatókat - írták.

A legtöbben csütörtökön a holland sztár-dj, Tiësto, pénteken pedig a svéd popdíva, Zara Larsson produkciójára voltak kíváncsiak. Csütörtökön a fesztivál történetében először a megtelt tábla is kikerült a kapukra.

A zárónap fő fellépője a norvég énekesnő, Aurora volt, aki a nevével díszített madárodú elhelyezésével egy nyolcvanéves tölgyfát is örökbe fogadott a Nagyerdőben.

Rekordot döntött idén a debreceni Campus Fesztivál látogatottsága

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató megemlítette: jól vizsgázott az előzetes karszalagbeváltás, így nem alakult ki nagy tömeg a beléptetésnél és "egészséges áramlás" alakult ki a Nagyerdő területén.

A rendezvényen mintegy 2500 közreműködő dolgozott, közülük csaknem kétszázan álltak a pultokban és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért.

Páll László, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője jelezte: három héten belül helyreállítják az eredeti állapotokat a Nagyerdőben.

A Campus Fesztivált jövőre július 19. és 23. között rendezik meg a debreceni Nagyerdőben - írták a szervezők.