10 éves a China Airlines Bécs–Tajpej járata

Forrás: turizmus.com

 2015. június 26. 14:00

10 éve repül a China Airlines (CI), Tajvan nemzeti légitársasága Bécsbe. A szezontól függően hetente 2-3 közvetlen járatot üzemeltetnek a királyváros és Tajpej között.

Az évforduló alkalmából ünnepi fogadást adtak az utazási irodák részére a bécsi Kempinski szállodában. A China Arlines európai igazgatója Amszterdamból, a magyarországi forgalomért felelős regionális igazgató valamint Peter Wolfgang kereskedelmi és marketingigazgató ünnepi beszédükben hangsúlyozták a bécsi járat fontosságát. A Schwechattal kialakított jó kapcsolat, a kedvező menetrend és árstruktúra miatt dinamikusan nő a gépek kihasználtsága, mivel Bécs kiváló hub a környező országok utasai számára és egyre nagyobb kapacitású gépek üzemelnek a kérdéses útvonalon. A kereskedelmi szempontból Bécshez tartózó GSA-ék Szlovákia, Csehország, Szerbia, Románia és Magyarországról kiutazók szívesen használják az osztrák fővárost mint átszállási állomást. A bécsi repülőtér emberléptékű és minden kényelmi és bevásárlási lehetőség adott az ideális tranzitáláshoz.

Magyarország és Tajvan között egyre erősödnek a kétoldalú kapcsolatok. 2015 legújabb híre, hogy 100 magyar fiatal a Working Holiday vízummal egy évet tölthet Tajvanon, ahol tanulhat, dolgozhat és megismerheti az ország természeti csodáit. A TAITRA tajvani kereskedelemi kirendeltség aktívan van jelen a magyar piacon és segíti a két ország közötti kereskedelmi forgalom növelését valamint a magyar szakemberek részvételét a tajvani vásárokon és szakmai eseményeken.

A China Airlines már negyedik éve van jelen a magyar piacon mint GSA. Sárdi Rezső az Aviation GSA ügyvezetője elmondta, hogy évről évre jelentős mértékben nő a Magyarországról Tajvanra irányuló utasforgalom. Egyre nagyobb számban veszik igénybe a Tajvanon túli állomásokra is a CAL szolgáltatásait. A legfontosabb ázsiai célállomások Indonézia, Vietnam, Myanmar, Kambodzsa, Japán és a Fülöp-szigetek. Rendkívül népszerű még Új-Zéland, Ausztrália és az óceániai Guam és Palau. Nemcsak a repülőjegyek árai és kondíciói kedvezőek, de kiválóak a csatlakozások is. Ki kell emelni, hogy az egy éves érvényességű jegyekkel a turista osztályon utazók is 40 kg feladott poggyászt vihetnek magukkal.

Az ünnepi eseményen készült fotón balról jobbra:

Wei Wang a China Airlines kelet-európai igazgatónője, Diószegi Ilona a China Airlines budapesti product managere, Andreas Donis, a Vienna Airport képviselője, Gabriela Steinkellner és Isabella Lima a China Airlines bécsi munkatársai