100 éves a Bauhaus, ünnepel Németország

Forrás: turizmus.com

 2019. február 26. 11:30

A Bauhausnak szenteli az idei témaévét a DZT Német Turisztikai Hivatal, a számos magyar vonatkozással is rendelkező mozgalom épp 100 éve indult világhódító útjára.

Február 28-án a Bauhaus stílus egyik jeles hazai képviselőjének számító Dunapark Kávézóban tartotta idei éves sajtótájékoztatóját a DZT Német Turisztikai Hivatal.

Czeiszing Miklós ismertette Németország turizmusának alakulását


Czeiszing Miklós, a képviselet vezetője impozáns számokról számolt be: a német turizmus évről évre rekordot dönt, 1993 óta a vendégéjszakák száma 142%-kal, 49,2 millióval nőtt. Magyarországról is szép és stabil a növekedés, 2017-ben csaknem 290 ezer érkezést és 769 ezer vendégéjszakát adtak Németországnak honfitársaink, 2018 novemberéig pedig további 3,8%-os volt a bővülés.

A Bauhaus Weimarból és Dessauból indult hódító útjára

A hivatal adatai szerint a magyarok 58%-a online foglal, átlagosan 6,5 napot töltünk Németországban. Az utazások 33%-a üdülési célú, 60%-ban városlátogatás vagy körutazás a cél, 71% autóval kel útra. A Németország márkában a városlátogatás/kultúra és a természet/pihenés a két fő téma, ezen felül minden évben egy-egy témaév kerül a fókuszba. Szintén kiemelt figyelmet kap az akadálymentesség és a fenntarthatóság.

A Bauhaus születésének 100. évfordulója alkalmából egész Németországban kiállításokkal, fesztiválokkal és egyéb programokkal ünnepelnek. Részletek itt: www.bauhaus100.de.

Németország egyébként is kiváló adottságokkal rendelkezik, 500 színház, 6700 múzeum (15 millió látogatóval), 44 világörökségi helyszín birtokosa, és érdekesség, hogy itt zajlik a világ operaelőadásainak az egyharmada.

A DZT sajtótájékoztatója rendhagyó módon zárult: a Hosszúlépés nevű alternatív városnéző cég Bauhaus sétára invitálta a résztvevőket Újlipótvárosban.

Kapcsolódó cikkek