100 millió eurós befektető az FTI-nél

Forrás: turizmus.com

 2020. január 03. 14:31

100 millió eurót fektet be Európa harmadik legnagyobb tour operator cégébe, az FTI-be az Abu Dhabi Fejlesztési Holding (ADDH).

Helyi sajtóértesülések szerint az együttműködés célja, hogy a tour operator növelje az Egyesült Arab Emirátusok fővárosának számító Abu Dhabiba érkező turisták számát a főbb európai küldőpiacokról, így az Egyesült Királyságból, Francia- és Németországból.

A befektetés hozzájárul Abu Dhabi gazdaságának diverzifikálásához, kommentálta a lépést Mohamed Al Suwaidi, az ADDH vezérigazgatója.

Naplemente Abu Dhabiban

Fotó: Unsplash / David Rodrigo

Nem ez az első lépés, hogy a fejlesztési holding aktívan beszáll a turizmus fejlesztésébe. December közepén jelentette be a Wizz Air, hogy új fapados légitársaságot hoz létre Abu Dhabiban a holding közreműködésével. Az új légitársaság 2020 második felében kezdi meg működését a tervek szerint.

A müncheni székhelyű FTI árbevétele a 2018-2019-es pénzügyi évben várhatóan eléri a 4,1 milliárd eurót. 12 ezer főt foglalkoztat a cég globálisan és 120 úti célba utaztat hat küldőországból.

Weboldaluk szerint nyolcmillió utast szolgáltak ki tavaly és 70 saját tulajdonú és bérelt szállodát üzemeltettek.

A cégnek 2010 óta működik saját beutaztató cége Abu Dhabiban, Meeting Point Tourism néven.

Abu Dhabi 2019 első háromnegyed évében 1,3 millió szállodai vendéget fogadott, ami 1,7%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.