1,2 milliárd értékű közbeszerzés állami utaztatásra

Forrás: MNO

 2016. október 25. 15:57

A Magyar Nemzeti Bank 1,2 milliárd forint keretösszeggel írt ki közbeszerzést, amelyre utazásszervezők pályázhatnak – jelent meg az erről szóló közbeszerzés az Európai Unió hivatalos lapjában. A jegybank ezt az összeget a következő négy évben költheti el.

A nyertes szervezi meg az MNB részére a külföldi és belföldi hivatalos kiküldetésekhez kapcsolódó utazásokat, bonyolítja le és biztosítja a kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat, mint például repülőjegyek, vasúti jegyek beszerzése, biztosítások megkötése és transzferek megszervezése.

Az utazók részére útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás nyújtásában is jártasnak kell lennie a pályázóknak. Legutóbb két évvel ezelőtt volt hasonló tendere a jegybanknak, akkor 450 millió forint volt a keret, és a United 4 Bonafini Bindair Kft. nyerte el a megbízást – emlékeztetett a HVG.hu.

A cég nem ismeretlen az állami utaztatások területén, sőt az OTP Travel mellett a legnagyobb megbízásokat ez a vállalkozás kapja, 2013-ban például az Országgyűlés hivatalának adta a legjobb, 700 millió forintos ajánlatot. A United 4 Bonafini Bindair tulajdonosa Kárpáti Ferenc és Kárpáti Ferencné.