13 millió utas a világ legforgalmasabb légi útvonalán

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 17. 15:34

A Routesonline ismét összegyűjtötte a világ legforgalmasabb légi összeköttetéseinek listáját – és mint kiderült, az élen az egy évvel korábbihoz képest nincs változás.

A dél-koreai Jeju szigetét a szöuli Gimpo repülőtérrel összekötő útvonalon 2017-ben is több mint 13 millióan repültek, ezzel megtartotta vezető helyét a listán. A 450 kilométer hosszú szakaszon napi 180 járat közlekedik, amelyet zömében a dél-koreai fővárosból szabadságra indulók töltenek meg, hiszen a sziget fehér homokos tengerpartokkal, lenyűgöző természeti kincsekkel és az ország legmagasabb, 1950 méteres hegycsúcsával vonzza a látogatókat. Ráadásul az útvonal népszerűsége folyamatosan növekszik, egy év alatt 9.4 százalékkal nőtt az utasok száma, így közel 4,3 millióval előzi meg a második helyezett (egy évvel korábban bronzérmes) Melbourne-Sydney várospárt. Harmadik helyen a 2016-ban még második Sapporo-Tokió Haneda közti összeköttetés végzett, őket követi a Fukuoka-Tokió, a Mumbai-Delhi, a Peking-Sanghaj, a Hanoi-Ho-Si Minh-város, a Hongkong-Taoyuan (Tajvan), a Jakarta-Surabaya, illetve a Tokió Haneda – Okinava útvonal.

Jeju szigete

Fotó: Flickr

A rangsor készítői az OAG üléskapacitásokat elemző listáját vetették össze a Sabre Market Intelligence töltöttségi adataival. A teljes rangsor itt olvasható.