14 új útvonal és jelentős járatsűrítések a Budapest Airport téli mentrendjében

Forrás: turizmus.com

 2021. november 10. 13:38

A Budapest Airport téli menetrendje október 31-én lépett életbe. A fővárosi reptér az új szezonban is izgalmas útvonalakkal, újraindított szolgáltatásokkal és jelentős járatsűrítésekkel szolgálja ki az utazókat.

A repülőteret bázisreptérként használó Wizz Air négy új útvonalat is indít a budapesti téli menetrendben: ezentúl a jordániai fővárosba, Ammánba, az ország vörös-tengeri partvidékén található Akabába, a kanári-szigeteki Fuerteventurára és az egyiptomi Hurghadába is eljuthatnak a diszkont légitársasággal utazók - közölte a Budapest Airport.

Emellett a magyar légikikötő nyolc új Ryanair-járatot is üdvözölhet, amelyek nyolc különböző ország népszerű célállomásait szolgálják majd ki: Köln (Németország), Krakkó (Lengyelország), Kaunas (Litvánia), Lappeenranta (Finnország), Riga (Lettország), Shannon (Írország), Bournemouth (Egyesült Királyság) és Torinó (Olaszország).

bud

A 14 új útvonal mellett, a légitársaságok 11 Budapestről induló járatot újraindítanak, és jelentősen növekszik a légikikötő egyes járatainak sűrűsége is ezen a télen

Fotó: Budapest Aiport/Baranyi Róbert

Ezen kívül az Ural Airlines hetente közlekedő járatokat jelentett be Oroszországba: Krasznodarba és Jekatyerinburgbe (Koltsovo reptér) 2021 telére, és egy szezonális járatot is tervez Kurumocsba (Szamara) is. A Zsukovszkij reptérre (Moszkva) induló járatsűrűségét pedig heti egyről kettőre növeli a légitársaság.

budterkep

A 14 új útvonal mellett a légitársaságok 11 Budapestről induló járatot újraindítanak

Fotó: Budapest Airport

A 14 új útvonal mellett, a légitársaságok 11 Budapestről induló járatot újraindítanak, és jelentősen növekszik a légikikötő egyes járatainak sűrűsége is ezen a télen:

Légitársaság Célállomás Járatsűrítés
Jet2.com Manchester Újraindított
Ryanair Harkov Újraindított
Ryanair Luxemburg Újraindított
Ryanair Nürnberg Újraindított
Ryanair Poznan Újraindított
Ryanair Toulouse Újraindított
Transavia France Paris Orly Újraindított
Wizz Air Bologna Újraindított
Wizz Air London Gatwick Újraindított
Wizz Air Odessza Újraindított
Wizz Air Tirana Újraindított
Air France Párizs Napi kettő helyett heti 19 járat (decembertől)
British Airways London Heti 6 helyett 10 járat
easyJet Amszterdam Heti 2 helyett 4 járat
easyJet Bázel Heti 4 helyett 8 járat (decembertől)
easyJet Párizs Heti 4 helyett 6 járat (decembertől)
Emirates Dubai Heti 4 helyett 5 járat
Ryanair Bari Heti 2 helyett 5 járat
Ryanair Barcelona Heti 5 helyett 9 járat
Ryanair Bristol Heti 2 helyett 4 járat
Ryanair Dublin Heti 6 helyett 10 járat
Ryanair Nápoly Heti 3 helyett 5 járat
Ryanair Tel-Aviv Napi 1 helyett heti 12 járat
Wizz Air Barcelona Heti 5 helyett napi 1 járat
Wizz Air Tel-Aviv Heti 5 helyett 9 járat
SunExpress Antalya Bővített üzemelés 2021 telén
Swiss Zürich Heti 11 helyett napi 2 járat

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta: „Folytatjuk útvonalhálózatunk újjáépítését, egy mindenki számára biztonságos környezetben. A kereslet növekszik, és örömünkre szolgál, hogy a budapesti téli menetrend ilyen sok új, illetve újraindított útvonalat tartalmaz, fontos járatsűrítések mellett. Ismét a célállomások széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, hogy a téli utazási igényeket kielégítsük.”

 

17-20 százalékos járatnövekedés a fapadosoknál

A Ryanair 2021 nyári csúcsa átlagosan heti 184 induló járat volt, míg 2021 telén, decemberre hetente 220 induló járatot terveznek, ami több mint 20%-os növekedést jelent.

A Wizz Air 2021 nyári csúcsa átlagosan heti 151 induló járat volt, míg 2021 telén, decemberre hetente 176 induló járatot terveznek, ami több mint 17%-os növekedést mutat.