15 százalékos béremelést kérnek Ferihegyen

Forrás: MTI

 2019. április 08. 16:44

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet 15 százalékos béremelést tart szükségesnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozó földi kiszolgáló személyzet számára.

Csorba Attila, a LESZ elnöke április 8-án az MTI-nek elmondta: a kiszolgáló személyzetet foglalkoztató egyik vállalat, a Malév GH Zrt. április 6-án egy munkakörökre lebontott béremelésről szóló dokumentumot juttatott el a szakszervezetnek. Ez alapján például a forgalmi igazgatóság kiszolgálásában részt vevő munkatársak 2019. március 1-től bruttó 10.000 forintos alapbéremelésben, május 1-től pedig bruttó 20.000 forintos teljesítménybér-emelésben részesülnek. A szakszervezeti vezető közölte: a szakszervezet a múlt héten sztrájkot is kilátásba helyezett, amennyiben a munkáltatóval nem tudnak megegyezni a béremelésről és a munkakörülmények, munkafeltételek javításáról. Ezt továbbra is fenntartják, függetlenül a cég által bejelentett bérfejlesztéstől.

A szakszervezet sztrájkot is kilátásba helyezett

Fotó: Budapest Airport

A Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a vállalat két részletben, márciusban és májusban emeli az általa a repülőtéren foglalkoztatott földi kiszolgáló személyzet alap-, illetve teljesítménybérét, a több mint 10 százalékos bérnövekedésben a dolgozók 95 százaléka részesül. A közleményben kiemelték, a cég már a szakszervezet sztrájkfenyegetése előtt intézkedett az idei bérfejlesztésről. A társaság emellett nagy hangsúlyt fektet a munkakörülmények javítására is, megújítja eszközparkját.

Csorba Attila szólt arról is, hogy a Malév GH Zrt. foglalkoztatja a repülőtér földi kiszolgáló személyzetének körülbelül a 40 százalékát, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren emellett a Celebi és a Menzies is biztosít földi kiszolgálást. A szakszervezet a cégek közül jelenleg csak a Malév GH Zrt.-vel tárgyal.