150 desztinációra repíti utasait az Air France idén nyáron

Forrás: turizmus.com

 2020. június 16. 13:09

Az Air France idén nyáron az ilyenkor szokásosnál kevesebb járatot üzemeltet majd, de a hálózat folyamatosan erősödni fog. Az újjáépítést a francia területekkel kezdi a légitársaság, de Európába és a világ különböző pontjaira – így Budapestre – is egyre egyszerűbb lesz majd utazni.
A többi légitársasághoz hasonlóan az Air France is erősíti nyári menetrendjét. Június végére a menetrend az ebben az időben megszokott kapacitás 20 százalékát teszi majd ki. A korlátozások feloldásának függvényében később tovább fog növekedni a járatok gyakorisága és a desztinációk száma, júliusban 35, míg augusztusban 40 százalékos teljesítményen üzemel majd a hálózat az eredeti tervekhez képest – tájékoztatott a légitársaság.

 

Folyamatosan erősödő hálózat

A légitársaság összesen 150 desztinációra kíván repülni, ami a megszokott hálózatának 80 százalékát teszi ki. Az újjáépítés során a hazai járatok élveznek majd elsőbbséget, több járat is újraindul majd Párizs és a francia régiók közt, nagy hangsúlyt kap majd Korzika. A tengerentúli francia területek, illetve Európa is egyre könnyebben elérhető lesz, főként Spanyolország, Görögország és Portugália. A budapesti járatok számát is fokozottan emeli majd a légitársaság, a tervek szerint augusztus végére heti 14 járat közlekedik majd a magyar és a francia főváros közt.

A hosszútávú járatok nagy része is fokozatosan újraindul majd mind a személy-, mind a teherszállítás tekintetében. Az Air France flottájának 224 repülőgépéből várhatóan 106 teljesít majd szolgálatot.

Az Air France is erősíti nyári menetrendjét.

Fotó: Air France

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről elérhető desztinációk 2020 júliusában és augusztusában

Kontinentális Franciaország

Ajaccio, Bastia, Biarritz, Bordeaux, Brest, Calvi, Clermont Ferrand, Figari, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Pau, Perpignan, Rennes, Toulon, Toulouse

 

Tengerentúli francia területek, a Karib-térség és az Indiai-óceán

Antananarivo, Cayenne, Fort de France, Havanna, Mauritius, Papeete, Pointe à Pitre, Saint-Denis de La Réunion, Santo Domingo, Saint Martin

Európa

Alicante, Amszterdam, Athén, Barcelona, Bari, Bergen, Berlin, Bilbao, Billund, Birmingham, Bologna, Bukarest, Budapest, Cagliari, Catania, Koppenhága, Cork, Dublin, Dubrovnik, Düsseldorf, Edinburgh, Faro, Firenze, Frankfurt, Genf, Göteborg, Hamburg, Hannover, Heraklion, Ibiza, Krakkó, Lisszabon, Ljubljana, London, Madrid, Manchester, Milánó, München, Mykonos, Nápoly, Newcastle, Nürnberg, Olbia, Oslo, Palermo, Palma de Mallorca, Porto, Prága, Róma, Santorini, Sevilla, Split, Stockholm, Stuttgart, Tbiliszi, Thessaloniki, Torino, Velence, Bécs, Varsó, Wroclaw, Jereván, Zágráb, Zürich

Közel-Kelet

Bejrút, Dubai, Kairó

Afrika

Conakry, Cotonou, Douala, Nouakchott, Tunis, Yaoundé

 

+ egyéb, kormányzati engedéllyel elérhető desztinációk

Észak-Amerika

Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Mexikó, Montreal, New York, San Francisco, Toronto

Dél-Amerika

Panama City, Rio de Janeiro, Santiago, Sao Paulo

Ázsia

Bangalore, Bangkok, Bombay (Mumbai), Delhi, Hong Kong, Osaka, Szöul,

Szingapúr, Tokyo

 

A párizsi Orly repülőtérről elérhető desztinációk 2020 júliusában és augusztusában

Kontinentális Franciaország

Ajaccio, Bastia, Calvi, Figari

 

A francia régiókat érintő menetrend, valamint az újrainduló járatok időpontjai ezen az oldalon tekinthető meg.

 

Rugalmas átfoglalás és fokozott egészségügyi óvintézkedések

A menetrend folyamatosan változhat, és továbbra is nagyban függ a különböző országok és desztinációk kormányzati szerveinek intézkedéseitől, valamint a helyi egészségügyi és higiéniai szabályok alakulásától. A menetrend változása akár különböző járatok törlését is eredményezheti. Ezért légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy ingyenesen töröljék vagy halasszák útjukat, vouchert, vagy visszatérítést igényeljenek.A vírushelyzet alatt bevezetett fokozott egészségügyi intézkedések érvényben maradnak.