150 kiállítóval és tízezer látogatóval sikeres volt a Debreceni Utazás Kiállítás és Vásár

Forrás: turizmus.com

 2015. március 15. 18:09

Március 13. - 15. között sikeresen lezajlott a Debreceni Utazás Kiállítás és Vásár, a III. Debreceni Bringa Kiállítás és a „Helyi ízek, helyi értékek vására" társrendezvényekkel együtt több mint százötven kiállító vett részt idén.

A kiállítói és a látogatói vélemények pozitívan értékelték, hogy a rendezvény továbbra is megőrizte színvonalát és vonzerejét. A belföldi díszvendég, a Balatoni RMI igazgatónője, Varga-Dani Barbara elmondása alapján a társkiállítói nagyon pozitívan értékelték az idei vásárt is, minden évben elégedetten távoztak és nagyon szeretik a debreceni közönséget.

Hasonlóan elégedettségről számolt be Jakócs Áron ügyvezető igazgató is, aki Bulgáriát hozta el az idei vásárra. Véleménye szerint évről-évre emelkedik a vásár színvonala, szerinte eddig „az idei volt a legjobb" és nagyon elégedetten indultak vissza Budapestre.

Több kiállító kiemelte, hogy nagyon szeretik a debreceni vásárokat, mert a látogatók konkrét utazási céllal érkezik, nagyon érdeklődők és nyitottak az ajánlatokra és valóban utazni szeretnének, nem pedig prospektust gyűjteni.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is péntek, szombat és vasárnap tartott nyitva a vásár. A látogatók száma idei évben is meghaladta a tízezer főt.

A pénteki szakmai megnyitón átadták a Jubileumi Vásárdíjat, amit az Ibusz Utazási Iroda kapott, akik 1991-ben közte voltan annak a 11 utazási irodának, akik életre hívták az első utazási vásárt. Az esti banketten került átadásra a 2008-ban alapított „Közönség díj", melyet a kiállítás látogatói szavaztak meg a legszebb standnak. A díjat idén a Balaton standja kapta.

A vásár hivatalos kérdőívét kitöltő látogatók között a három nap alatt közel 70 ajándékcsomag, szállodai voucher és különböző utazási utalvány került kisorsolásra.

A III. Debreceni Bringa Kiállítás résztvevői is pozitívan nyilatkoztak az érdeklődőkről, több kerékpár talált gazdásra a helyszínen. A „Helyi ízek, helyi értékek" vására iránt szintén nagy volt az érdeklődés.