18 kiállító várta a magyar kiutaztatókat az Österreich Werbung workshopján

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2023. március 30. 14:41

A rendezvényen Alsó-Ausztria, Bécs, Burgenland, Felső-Ausztria, Karintia, SalzburgerLand, Stájerország és Tirol kiállítóival találkozhattak az érdeklődők a Hilton Budapest hotelben.

Az Österreich Werbung magyarországi képviselete az osztrák turisztikai szervezet nyári kampányának indulásához időzítette a március 29-én rendezett idei első B2B találkozót, amelyen 18 kiállító és 45 magyar partner vett részt.

Az új kampánnyal, amelynek legfőbb üzenete „az emberek és élmények találkozása”, a közösségi médiában, online felületeken és hamarosan a köztereken is találkozhatunk.

Húsvétkor gyakran előfordul Ausztriában, hogy a hegyek még havasak, míg lent már tavaszodik – kezdte bevezetőjét Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung magyarországi irodájának vezetője, arra utalva, hogy a friss hónak köszönhetően jelenleg is nagyon jó feltételek várják a síelőket az osztrák síterepeken.

Oskar Hinteregger elmondta: a workshopra érkezett kiállítók száma is jelzi, hogy a magyar piac fontos az osztrák turisztikai szolgáltatóknak. Hozzátette, úgy látja, hogy a 25 százalékos magyarországi infláció és az árfolyamingadozások ellenére a turisták továbbra is megküzdenek azért, hogy utazhassanak, és az osztrák úti célok töretlenül népszerűek a magyarok körében.

OW_workshop

Salzburg, Graz, a Klosterneuburgi apátság, az Orangerie Schönbrunn és a karintiai Villach régió is bemutatkozott a résztvevőknek

Fotó: Bielik István/Österreich Werbung

A bevezetőt követő prezentációs blokkban Salzburg, Graz, a Klosterneuburgi apátság, a zenei programoknak otthont adó Orangerie Schönbrunn és a karintiai Villach régió képviselői rövid, videóval kísért bemutatkozásukban a helyi kínálat egy-egy újdonságára vagy kevésbé ismert elemére hívták fel a figyelmet.

Újdonság például a grazi városkártya, amit az osztrák nagyvárosok közül utolsóként vezettek be a stájer fővárosban. A folyamatosan bővülő attrakciókínálat mellett a 24, 48 és 72 órás verzióban elérhető kedvezménykártyával a közösségi közlekedést is igénybe lehet venni. Elhangzott, hogy grazi specialitás a slow food élvezetét népszerűsítő piknikkosár vagy piknikhátizsák, amit megrendelésre kiszállítanak, hogy a kirándulók kedvükre, a szabadban költhessék el az ebédet vagy vacsorát.

A prezentációban az Ágoston-rendi szerzeteseknek 900 éve otthont adó Klosterneuburgi apátság egyedülálló kulturális kincseire is felhívták a figyelmet. A Bécshez legközelebb eső kolostort magyarul is elérhető csoportos bejárásokon ismerhetjük meg alaposabban; az új programok között pedig az apátság borászatát bemutató vezetett séta is szerepel.

A Schönbrunni kastély híres koncerthelyszínén, az Orangerie-ben is találunk újdonságot: a Schönbrunn Palace Concerts az idei szezonban a turisták távoztával, a látogatási idő után kezdődő koncerteket szervez az exkluzív élmények kedvelőinek.

workshop_OW

A prezentáció után következtek a B2B találkozók, majd játékos kvíz és vacsora zárta a programot

Fotó: Bielik István/Österreich Werbung

A workshop kísérőeseményeként a hulladékgazdálkodással foglalkozó, osztrák tulajdonú Saubermacher cég magyarországi leányvállalatának képviselője, Sinka Zsófia tartott rövid előadást a turizmust és a szállodaipart is érintő fenntarthatóságról. Ennek kapcsán elhangzott: tevékenysége során az osztrák nemzeti idegenforgalmi szervezet is arra törekszik, hogy minél jobban csökkentse a környezetterhelését. Így például a vasúti közlekedést preferálják az autózás helyett, ennek köszönhetően tavaly 36,9 tonna CO2 kibocsátást takarítottak meg saját munkatársaik és a sajtóutak résztvevőinek utazásán.

A prezentáció után következtek a B2B találkozók, majd játékos kvíz és vacsora zárta a programot.