1,8 milliárd eurós hitelt kap a TUI Németországban

Forrás: turizmus.com

 2020. március 30. 13:13

A német kormány és a német állami fejlesztési bank, a KfW Group 1,8 milliárd eurós áthidaló kölcsönt biztosít a TUI AG-nak a koronavírus-járvány okozta hatások mérséklésére.

A döntéssel a vállalat egy jelentős lépéssel került közelebb ahhoz, hogy sikeresen túljusson a jelenlegi rendkívüli helyzeten, hiszen az eddigi, kereskedelmi bankok által nyújtott hitelkerettel együtt immár 3,1 milliárd euróra, mintegy 1100 milliárd forintra nő a TUI által hozzáférhető likviditási keret.

A folyósítás feltétele, hogy a kereskedelmi banki konzorcium is hozzájáruljon a tranzakcióhoz, illetve a hitelkeret fennállása alatt a TUI függessze fel az osztalékfizetést – áll a cég sajtóközleményében.

Javultak a TUI esélyei, hogy túljusson a mostani rendkívüli helyzeten

Fotó:123rf.com

A TUI Csoport elnök-vezérigazgatója, Fritz Joussen megköszönte a német kormányzatnak, a Bundestagnak, Alsó-Szászország tartományi vezetőségnek és a KfW-nek az utazók és a vállalat dolgozói érdekében tett gyors és megoldásközpontú döntést.

A TUI április 30-áig valamennyi útját törölte, míg a május 31-ig induló utak esetében díjmentes átfoglalást tesz lehetővé bármely későbbi TUI-útra az eredeti foglalási összeg értékében.

A TUI magyarországi ügyfélszolgálata telefonon és elektronikus úton továbbra is elérhető a megszokott nyitvatartási időben.