181 milliárd a MUISZ-tagoknál

Forrás: turizmus.com

 2016. december 13. 13:01

A MUISZ december 12-i közgyűlésén Erdei Bálint bemutatta, hogy a magyarországi utazási irodák éves, összes nettó árbevételének (224 milliárd Ft) 81 százalékát a szövetség tagjai tudhatják magukénak.

Amint arról december 13-i bulletinünkben beszámoltunk, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének ülésén a megjelentek jóleső érzéssel nyugtázhatták eredményeiket. Többek között azt, hogy a MUISZ-ba tömörülő utaztatók kevés híján 3 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, és 325 fiókirodát üzemeltetnek. A szövetség térnyerését jelzi, hogy 2015-2016-ban 28 új tagot fogadtak soraikba.

Erdei Bálint, a két évre újraválasztott elnök ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a feladatok ismertetésére. A MUISZ előtt álló, még megoldatlan kérdések közé tartozik többek között az utazási irodák felelősségbiztosítási konstrukciójának megteremtése, a helyi iparűzési adó NAV számára is megfelelő, megnyugtató értelmezésének elfogadtatása, a jogosulatlan utazásszervezés elleni hatékony, hatósági fellépés kikényszerítése, a reprezentációs adó eltörlésének kiharcolása, a turizmust is érintő, állami beruházások előkészítési fázisában véleményezési lehetőség kivívása, valamint a beutaztatók kauciójának és a lemondási feltételeknek a helyretétele.