190 városba indulnak járatok idén nyáron a bécsi repülőtérről

Forrás: turizmus.com

 2022. április 04. 14:23

A járvány előtti szint közelében lesz idén nyáron a bécsi reptérről elérhető úti célok köre – derül ki a Vienna Airport közleményéből.

Március 27-én kezdetét vette a nyári menetrendi időszak a bécsi repülőtéren is. Két nehéz év után az idén nyáron az osztrákok utazni akarnak, ezzel összehangban jelentősen bővítették járataik számát a légitársaságok.

Idén nyáron összesen 60 országban 190 úti cél érhető el a bécsi repülőtérről, ami már megközelíti a krízis előtti szintet.

Március 29-étől az utazók igénybe vehetik a felújított 2-es terminált és a városközpontba közlekedő vonatjáratot is.

A járvány előtti szintet közelíti a bécsi reptérről elérhető úti célok száma

Fotó: Flughafen Vienna

Az Austrian Airlines újraindítja Los Angeles-i, göteborgi és bolognai járatát, míg a Ryanair 15 új desztinációt kínál ezen a nyáron Bécsből.

Az Austrian ezen felül idén nyáron repül olyan kedvelt üdülőhelyekre is, mint Athén, Barcelona, Ibiza, Keflavik, Larnaca, Milánó, Palma de Mallorca és Thessaloniki. Az amerikai kontinensen Chicago, New York, Washington és Montreal egész évben elérhető Bécsből az Austrian járataival. A légitársaság a nyári szezonban már a teljes flottáját forgalomba állítja.

Két év kihagyás után újra repül Bécsbe az Air Corsica, a China Airlines, az EVA Air, a Flynas, a Kuwait Airlines és a Volotea. A Condor négy év szünet után repül újra április elejétől Bécsből Palma de Mallorca, Rodosz, Kréta és Kos repülőtereire.

A Ryanair több mint 90 desztinációt kínál Bécsből ezen a nyáron, az új úti célok közé tartozik Amman, Bréma, Genova, Lamezia Terme, Manchester, Perugia, Pula, Rimini, Velence és Zaragoza.

A Wizz Air, amely március végéig Dubajba repült Bécsből, immár Abu Dhabiba közlekedik. további új úti cél a fapados részéről Bécsből London-Gatwick és Kukes.

Az Emirates, az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Turkish Airlines és a SunExpress pedig növeli a járatai gyakoriságát - derül ki a közleményből.