20. MITM Americas a mexikói Pueblában

Forrás: turizmus.com

 2014. december 07. 17:02

Immár 20. alkalommal nyitotta meg kapuit az MITM (Meetings and Incentive Travel Market) Americas, és vele együtt a 6. Cultourfair, Nemzetközi Kulturális szakkiállítás december 4-én, a mexikói Puebla városban.

Több mint 39 országból, 250 résztvevő érkezett az eseményre, a szervezők számítása szerint 4795 üzleti megbeszélésre kerül sor a vásár másfél napja alatt, mely közel 230 millió USD értékű üzletet generál rövid és hosszú távon. Magyarországról a Bono Travel, Pegazus Travel és a Vista utazási irodák képviselői érkeztek az amerikai kontinensre.

A vásárt Roberto Trauwitz Echeguren, Puebla állam turisztikai minisztere, Alejandro Canedo Priesca, a városi önkormányzat turisztikai igazgatója és a Charro Trabado, a GSAR Marketing ügyvezető igazgatója és Matthijs de Kool, az állami kongresszusi iroda vezetője nyitotta meg. A megnyitót megelőzte egy desztinációs prezentáció, ahol a részvevők Puebla állam és ugyanezen nevű közigazgatási központjának 1531-es alapítása utáni múltjáról és látnivalóiról tudhattak meg olyan izgalmas részleteket, mint például, hogy a 7 négyzetkilométeres belvárosban 2619 UNESCO Világörökségi védelem alatt álló épület található, vagy, hogy a 1,5 milliós városban található a híres Cinco de Mayo emlékmű, melyet az 1862-es franciákkal vívott győztes csata emlékére emeltek.

Robert Trauwitz Echeguren a várost Csipkerózsika álmából ébredő szépséghez hasonlította, és stabil növekedésről beszélt a szektoron belül, mely 2010-es hivatalba lépése óta a számokban is nyomon követhető.  Az államba érkező turisták száma 64%-kal növekedett a január-októberi időszakban a 2010-es év ugyanazon időszakával összehasonlítva. Így eléri a 1,75 millió főt. Igyekeznek a nemzetközi turizmus térképére is felkerülni, melyben nagy segítségükre van Mexikóváros közelsége (kb 2 órás autóút). 200 kilométeres körben 34 millió ember él, és az ország GDP-jének a 38%-át itt termelik. Egyelőre 85% a helyi turisták aránya és 64% az üzleti utasoké, de az itt töltött 1,3 vendégéjszakás átlag 4 év alatt 2,09-re emelkedett, a folyamatos turisztikai (turisztikai rendőrség, múzeumok) és közigazgatási fejlesztések, felújítások meghozták, illetve -hozzák az eredményüket.

A Puebla prezentációt és sajtótájékoztatót követő másfél napban a szakmabeliek megismerkedhettek még Argentínával és Palesztina turisztikai kínálatával, attrakcióival is.

A MITM Americas az amerikai kontinens és a Karib térség legrégebbi interaktív MICE vására, mely  minden évben más helyszínen - a rendezvény történelmében első alkalommal Pueblaban – kerül megrendezésre, és most 6. alkalommal Mexikóban.

A Cultourfair szintén úttörő nemzetközi vásár, amely a kulturális értékekben gazdag desztinációk promócióját és értékesítését segíti elő.    Mindkét vásár üzlet és minőségorientált, kizárólag szakmabeliek számára kerül megrendezésre és szigorúan elbírált előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel.

A mindkét rendezvényt szervező, madridi székhelyű GSAR Marketing egy sales, marketing és kommunikációs szolgáltatásokat kínáló cég, mely a Convenco Group tagja. 1997 óta a GSAR Marketing saját vásárokat szervez MICE és kulturális utazási szektorban. Eddig 17 ország 36 városában 42 vásár szervezését tudhatja maga mögött.

További információk: www.mitmevents.com