20 százalékkal csökkenti őszi kapacitásait a Ryanair

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 18. 12:23

A légitársaság bejelentette, hogy a foglalások ütemének lassulása miatt 20%-kal csökkenti a szeptember és október hónapban kínált kapacitásait.

A Ryanair közleményéből az is kiderül, hogy a lépés elsősorban nem útvonalak újbóli bezárását, hanem a járatok gyakoriságának csökkentését jelenti.

A legjelentősebb megszorítás a spanyol, francia és svéd városokba közlekedő járatokat érinti, mivel a közlemény szerint ezekben az országokban a növekvő esetszám miatt mostanában szigorodtak az utazási szabályok.

Az utóbbi időben lassult a foglalások üteme

Fotó: Ryanair

A Ryanair külön kiemeli még Írországot, amely megfogalmazásuk szerint „még mindig egyedülállóan restriktív zöld listát alkalmaz, és 14 napos karantént ír elő a legtöbb EU-tagországból érkező látogató számára,még olyan országok esetében is, mint Németország és Nagy-Britannia, ahol magasabb a százezer lakosra jutó esetszám, mint Írországban.

A légitársaság egyik szóvivője hozzátette, hogy a megfelelő repülőtéri tesztelés valamint a hatékony kontaktuskutatás biztosíthatja az Európai Unió országain belül a légi közlekedés biztonságos működését.