200 szervezett bringatúrán fedezhetjük fel Magyarországot

Forrás: turizmus.com

 2022. április 27. 16:09

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Tekerj a Zöldbe! címmel indította el azt az országos, 200 kerékpáros kirándulást felölelő sorozatot, amelyre családokat, gyakorlott vagy akár kezdő bringásokat várnak.

A Tekerj a Zöldbe! program célja, hogy minél többeknek megmutassa: Magyarország két keréken felfedezhető és bejárható. Így tavasztól kezdve hétvégenként, egészen szeptember végig, az ország számos területén indulnak mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrák. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres kirándulásokon.A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák többről szólnak, mint csupán az egészséges életmód népszerűsítése. A kirándulások útvonalai jellemzően a környék természeti látnivalóin, legszebb kulturális örökségein vezetnek keresztül, melyeket helyi túravezetők mutatnak meg a résztvevőknek.

Bringatúra a Mátrában. A kirándulások útvonalai jellemzően a környék természeti látnivalóin vezetnek keresztül

Fotó: MAKETUSZ

A rendezvénysorozat nem titkolt célja továbbá, hogy minél több olyan térséget ismerjenek meg a kerékpáros turisták, amelyek ma még népszerűségükben elmaradnak a hagyományos bringás célpontoktól, de az utóbbi évek kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb és biztonságos kerékpárutakon járhatóak be.

A rendezvénysorozat egyes állomásai a tekerjazoldbe.hu oldalon érhetőek el.

A kerékpártúrák az Aktívan Itthon Program részeként valósulnak meg.