2014-es nyaralási trend a többgenerációs nyaralás

 2014. május 06. 23:10

Megfigyelhető új trendnek minősül a többgenerációs nyaralás, ami azt jelenti, hogy az egész család együtt megy nyaralni: a nagyszülők, a szülők és az unokák. 2014-ben várhatóan tovább növekszik a többgenerációs nyaralás gyakorisága.

A módosabb idősebb generációk a megfigyelések szerint gyakran szponzorálják a nyaralást, míg a fiatalabbak az internet és a közösségi oldalak segítségével "navigátorként" működnek az úton és a nyaralás során. A fiatalabbak keresik ki a megfelelő nyaralási úticélt, míg az idősebb generáció állja a számla nagy részét.

Kempingezés az egész családdal

A Vacansoleil Camping Holidays - Európa piacvezető cége a luxus kempingnyaralások terén – úgy látja, a többgenerációs nyaralások nagy népszerűségnek örvendtek 2013-ban, idén úgyszintén. A Vacansoleil általános igazgatója, Bart van der Linden így nyilatkozott az új trendről: "Megfigyeléseink szerint a kempingek ideális feltételeket nyújtanak egy nyaraláshoz a család minden generációja számára. A kempingezés hozzájárul a család összetartásának növeléséhez is, hiszen egy kempingnyaralás során együtt grilleznek, együtt fedezik fel a környéket, ám ettől függetlenül az egyén számára is elegendő teret biztosít egy kemping."

Hét- és nyolcszemélyes szálláshelyek a kempingben

Az új trend következtében egyre nagyobb a kereslet a nagyobb és tágasabb szálláshelyek iránt. A 7 és 8 személyes, nagyobb mobilházakkal a Vacansoleil igyekszik kielégíteni az előbb említett igényt 2014-ben. Ráadásul több esetben is lehetséges mobilházat foglalni extra fürdőszobával. A nagyobb csoportok gyakran foglalnak több, egymás melletti szálláshelyet is.

A szórakoztató programok fejlesztése

A Vacansoleilhez hasonló utazási szervezetek az egész családnak szóló különleges szórakoztató programokkal próbálják kielégíteni az ügyfelek igényeit. Az animációs programok eddig főképp a gyermekeknek szóltak, manapság azonban egyre több programot szerveznek a felnőttek, a nyugdíjasok és az egész család számára. Azok a családok, akik a Vacansoleilnél foglalnak, a Camping Family programot próbálhatják ki, mely egy összetett szórakoztató program, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól.

A Vacansoleil-rõl

A Vacansoleil-t 1969-ben alapították, teljesen felszerelt lakókocsik bérlési lehetőségét kínálta côte d'azur-i kempingekben. Az elmúlt 45 évben a Vacansoleil európai piacvezetővé nőtte ki magát a luxus kempingnyaralások területén, elérhető árakon kínálva top kempingeket 8 európai országban található értékesítő irodával. A cég évente több, mint 110 000 nyaralásról gondoskodik 16 európai ország körülbelül 430 kempingjében. Ezzel a Vacansoleil 100 millió euró éves forgalommal rendelkezik. Egy 210 állandó főből és több, mint 1250, a kempingekben szezonálisan dolgozó emberből álló lelkes csapat biztosítja több, mint 500 000 nyaralónak életük legszebb napjait.