Szépséges veteránok

Forrás: turizmus.com

 2017. február 22. 13:05

Idén is megrendezik a veterán járművek ünnepét. Az április 7. és 9. közötti Oldtimer Show otthona hagyományosan a budapesti Vasúttörténeti Parkban lesz. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű rendezvényén 500 járművet mutatnak be.

A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is felvonulnak, de nem fognak hiányozni a KGST és a tengerentúli gyártmányok sem. Veterán traktorok és stabil motorok, valamint veterán buszok és teherautók is helyet kapnak szabadtéri részen. A nagy park melletti Víztorony Parkban pedig veterán katonai harci járművek és lövegek lesznek láthatók, harcászati bemutatókkal kiegészítve.

 

A 10 hektáros rendezvényterületen az alábbi kiegészítő programok is lesznek: kalandjárók kiállítás lakókocsikkal és vízi járművekkel, tuningautó kiállítás a fiatalok kedvéért, valamint háztáji és kézműves vásár, ahol házi kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb kézműves ételekből lehet vásárolni, illetve a népművészet mesterei árusítják majd a portékáikat.

A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. A gasztroutcában kóstolás és rengeteg gyerekprogram, többek között ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér és arcfestés várja a legkisebbeket.

A rendezvényterület berendezési térképe

A fesztiválbusz a rendezvény teljes nyitvatartási idejében a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza, díjmentesen szállítja a látogatókat. Az autóval érkező látogatók számára pedig nagyszámú ingyenes parkolóhelyet biztosítanak a helyszínen.

 

Kapcsolódó cikkek