2017-ben Tel Aviv is elérhető lesz Debrecenből

Forrás: turizmus.com

 2017. január 04. 11:26

2016. decemberében 11%-kal több, összesen 19 110 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az év egészét tekintve az utasforgalom 65%-kal haladta meg a 2015-ös év utasforgalmát.

A decemberi hónap az őszi és téli hónapok közül a második legerősebb volt. Sokan választották a hazaútjukhoz ill. a karácsonyi szabadság idején is Magyarország legforgalmasabb regionális repülőterét a Debrecen Airportot.

A Wizz Airrel és Lufthansával folytatott sikeres együttműködésnek köszönhetően a jövő években folyamatosan tovább szeretnénk növelni mind az elérhető desztinációk, mind a régióba érkező és a régióból induló légi utasok számát. Jelentős bővülésre számítunk miután bevezetésre kerül a légi irányítás (ATC) a repülőtéren és az ILS2 fejlesztési projektünk is megvalósul - kommentálta az eredményeket Tamás László, járatfejlesztési igazgató.

 

December legfontosabb híre, hogy stratégiai partnernek számító Wizz Air első debreceni bázis-évfordulóján bejelentette: menetrend szerinti járatot indít Debrecen és az izraeli főváros Tel Aviv között.

További fontos hír, hogy a karácsonyi szünetben ismét üzemelt a Wizz Air malmöi járata, amely 2017. márciusától ismét hetente két alkalommal biztosít légi összeköttetést a svéd metropolisz és a cívis város között. A karácsonyi szezon tavaly is rendkívül élénk volt, hiszen sokan látogatták meg szeretteiket, családtagjaikat és egyre többen keresték fel Kelet-Magyaroszágot külföldről is repülővel turisztikai célból, ami jelentősen támogatja a régió szálloda- és vendéglátóiparát.

Decemberi menetrend szerinti járatok 2017-ban a Debrecen Airportról:

Kapcsolódó cikkek