2018 a kínai-európai turisztikai együttműködés éve lesz

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 14. 13:00

A brüsszeli székhelyű Európai Turisztikai Bizottság, az ETC üdvözli annak az egyezménynek a ratifikálását, amely szerint 2018 a kínai és az uniós turisztikai együttmunkálkodás jegyében telik majd – jelentette ki Jean-Claude Juncker az unió elnöke, egyetértésben Li Keqiang kínai miniszterelnökkel.

Az, hogy 2018 az unió turisztikai szakemberei Kínára figyelnek - és fordítva, a világ legnépesebb országa is fokozott hangsúlyt fektet az európai látnivalók felfedezésére - nagy lehetőség az európai turisztikai ipar számára. Egyrészt a turisták minden eddiginél nagyobb számban fedezik majd fel Kínát, másrészt ezzel egy időben a szakemberek megtapasztalhatják, mi az, ami az ottani turistákat leginkább érdekelheti a kontinensen és ennek megfelelően dolgozhatják ki legjobb ajánlataikat - hangsúlyozta Eduardo Santander, az ETC igazgatóhelyettese.

 

Az ETC keresi az együttműködési formákat az unióval és azon belül az érintett nagy turisztikai szervezetekkel, hogy e lehetőségekből minél előbb konkrét, sikeres üzletek szülessenek majd.

Kína a világ legnagyobb potenciális turisztikai piaca, mind a kiutazást, mind a költéseket tekintve. 2015-ben 10,1 millió kínai látogatott Európába, ami az összes kiutazásuk 13,1 százalékát tette ki.

A 2018-as Európai Unió-Kína turisztikai év megszervezésére létrehozott bizottság első találkozójára Brüsszelben kerül sor még most szeptemberben az érintett országok turisztikai vezető szakembereinek részvételével, majd egy kínai tárgyalássorozat következik, magas rangú kínai vezetők részvételével, Pekingben október 25-én.