2020 októberében megnyithat végre a berlini reptér

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 05. 14:36

Új szakaszba lépett, és a terv szerint zajlik a Berlin Brandenburg (BER) repülőtér építése, így a légikikötőt az ígért dátum szerint, jövő októberben átadják – nyilatkozta Engelbert Lütke Daldrup, a repülőtér vezérigazgatója.

A hányatott sorsú beruházás első határideje 2011 volt, ám az átadást sokszorosan elhalasztották.

A repülőtér vezetősége már 2018-ban a 2020-as dátumot valószínűsítette, melynek megerősítéseként idén májusban elmondták: a jövő októberi nyitásra való felkészülésként megkezdték az egyeztetéseket és a légtér felosztását a légitársaságokkal. A mostani közlemény szerint ez a folyamat sikeresen lezárult. A vezérigazgató kiemelte: az 1-es terminál már tesztfázisban van, és az ütemterv szerint halad a beruházás a 2-es terminálon is – írja cikkében a Business Traveller.

A hányatott sorsú repülőtér-beruházás a jelek szerint végre célegyenesbe érkezett

Fotó: berlin-airport.de

A 2-es terminálon őszre készülnek el a poggyászkezelő rendszer beszerelésének a feltételei, amely kulcsfontosságú, hiszen a repülőtér áteresztő képességét 28-30 millió utasra növeli.

A Schönefeld repülőtérrel együtt, amely jövőre a Berlin Brandenburg repülőtér részévé válik 5-ös terminálként, évente több mint 40 millió utast tud majd indítani és fogadni a város új repülőtere.

A projekt többször is kifutott az előirányzott költségvetésből, a jelenlegi becslés 7,3 milliárd euró.