2021-re halasztották a GTM-et a koronavírus miatt

Forrás: turizmus.com

 2020. március 12. 13:58

A DZT a koronavírus gyors terjedése miatt 2021-re halasztja a 2020. május 10-12-re Mecklenburg-nyugat-pomerániai helyszínekkel meghirdetett nemzetközi beutaztató vásárát, a GTM Germany Travel Mart-t.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsának elnöke szerint a 46 éves múltra visszatekintő GTM a német beutaztatás legfontosabb és rendkívül hatékony fóruma, de most a több mint ezer résztvevő biztonsága az elsődleges szempont. A vásárt jövőre az idei évre tervezett helyszínen tartják meg – áll a GTM honlapján.

A több mint 45 országból származó résztvevők már mintegy 20 ezer találkozót foglaltak le a német kiállítókkal. Számukra digitális piactér létrehozását tervezi a DZT, amely lehetővé teszi, hogy a meglévő és a potenciális üzleti partnerek lefolytassák a megbeszéléseket.

Rostock, a jövő évre halasztott GTM egyik helyszíne

Fotó:  Wikimedia Commons

Harry Glawe, Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia gazdaságért, munkaügyekért és egészségügyért felelős minisztere hozzátette: „A rendezvény kiemelt jelentőségű Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia mint vakációs úti cél számára. Több hónapja folynak az előkészületek, így nagyon örülünk, hogy a helyszín nem változott, és jövőre Rostockban és Schwerinben tartják meg a GTM-et.”

„Mélységesen csalódottak vagyunk a döntés miatt, de tökéletesen megértjük, miért volt szükség erre a lépésre. Még jobban felkészülünk arra, hogy jövőre bemutassuk, milyen vonzó desztináció szövetségi államunk – mondta Tobias Woitendorf, Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia turisztikai szervezetének elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Elmarad az IMEX Frankfurt

2020. március 12.