2022-ben 17 millió utasra számít a Bécsi Repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2022. január 19. 15:51

A 2021-es válságév 10,4 millió utassal zárult a bécsi telephelyen, ami 67,1%-os csökkenést jelent a 2019-es válság előtti szinthez képest. A Flughafen Wien vállalatcsoport – külföldi érdekeltségeit, a máltai és a kasai repülőteret is beleértve – 13,1 millió utast regisztrált (mínusz 66,8%).

Julian Jäger, a Flughafen Wien igazgatótanácsának tagja szerint: „A légi közlekedés lassan újra magára talál. 2022 első hónapjai még nagy kihívást jelentenek, de a nyári menetrend március végi indulásával az utasforgalom jelentős fellendülésére számítunk. A jelenlegi kilátások szerint a teljes 2022-es évben elérhetjük a mintegy 17 millió utast. Tehát remélhetőleg már túl vagyunk a mélyponton.”

Mint kiemelte: a 2022-es nyári menetrend ígéretesnek tűnik, és a jelenlegi kilátások szerint az újonnan átalakított 2-es terminál még 2022 nyara előtt újra megnyílik. A nagy központi biztonsági ellenőrzőpont, a világos és modern belső kialakítás, az új üzletek és a gasztronómiai kínálat, valamint a 2360 m²-es, exkluzív váróterem révén az utasok a legmagasabb kategóriába tartozó kényelmet tapasztalhatják meg.

2022-re 17 millió utast, gazdasági fordulatot, karbonsemleges működést jósolnak a bécsi reptérnek, ahol az utasokra nagyobb kényelem vár a jövőben

Fotó: Vienna Airport

A 3-as terminálon olyan új üzletek és éttermek nyíltak, mint az AÏDA, a Manner, az 1837-es bécsi söröző és a dean&david, 2022-ben pedig a sztárszakács Wolfgang Puck és a Bieder & Maier kávémárka, valamint a Veganista/LaLa és a Trześniewski által fémjelzett nevezetes éttermek következnek.

2022 a gazdasági fordulat éve lesz

„A Bécsi Repülőtérnek 2021 és 2023 között összesen 1,3 milliárd eurós bevételkiesést kell megemésztenie a koronavírus okozta válság miatt, de 2022-ben már gazdasági fordulatnak kell bekövetkeznie. Ennek alapja egy hatalmas megtakarítási program, az állami támogatás, mindenekelőtt a várhatóan 2022 márciusában véget érő, a koronavírus miatti elrendelt rövidített munkaidő, valamint az összes munkavállaló hihetetlen elkötelezettsége, amelynek köszönhetően a válságot eddig kényszerű elbocsátások nélkül sikerült leküzdeni” – mondta Dr. Günther Ofner, a Flughafen Wien AG igazgatótanácsának tagja, aki azt is kiemelte, hogy a reptéren teljes gőzzel folynak a mintegy 20 millió eurós klímavédelmi beruházások is, amelynek eredményeképpen Ausztria legnagyobb fotovoltaikus rendszere kezdi meg működését, ami lehetővé teszi, hogy a repülőtér működése CO2-semleges legyen.