2022-re halasztották az ASEAN Tourism Forumot

Forrás: turizmus.com

 2021. február 10. 09:18

Az idén januárra tervezett ASEAN Tourism Forum (ATF) 2022. januárjára történő elhasztásáról döntöttek a résztvevő országok idegenforgalmi hatóságai.

A pandémia miatti utazási és egészségügyi korlátozások miatt egy évvel elhalasztották az ASEAN Tourism Forum idei rendezvényét, amelynek a kambodzsai főváros, Phnom Penhn adott volna otthont.

Az eseményre változatlan helyszínen, 2022. január 16. és 22. között kerül sor.

A kiállítás mottója - „ Az ASEAN a béke és a közös jövő közössége" - azt kívánja érzékeltetni, hogy a régió országai etnikai és politikai különbözőségük ellenére egységen, egyetlen desztinációként jelennek meg - tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.

A világ egyik legbiztonságosabb országaként reklámozza magát Kambodzsa a pandémia idején

Fotó: Facebook / ATF

Az ATF résztvevői az ASEAN-országok idegenforgalomért felelős miniszterei, nemzeti idegenforgalmi hivatalainak vezetői, az idegenforgalmi szövetségek elnökei, valamint az ASEAN-országok légitársaságainak vezető képviselői lesznek. 2022. január 18-20. között kerül sor a délkelet-ázsiai országok legnagyobb idegenforgalmi eseményére, az évente megrendezett TRAVEX-re, amin várhatóan 450 értékesítő, 450 vevő és 100 bel- és külföldi sajtótudósító lesz jelen.

A több mint 50 éves múltra visszatekintő ATF-en az ASEAN tagállamai: Szingapúr, Brunei, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Malaysia, Mianmar, a Fülöp-szigetek, Thaiföld és Vietnam wokshopokon mutatják be országaik idegenforgalmi kínálatával.

"Közös marketingstratégia, szoros kooperáció és közös érdekegyeztetés a fő célkitűzése az ASEAN országok idegenforgalmi politikájának" - hangsúlyozta Sárdi Rudolf, aki 2015 óta látja el a kambodzsai idegenforgalmi minisztérium képviseletét Magyarországon és néhány kelet-európai országban.

Kiemelt jelentőségű a 2010 óta érvényben lévő vízummentes utazási lehetőség az ASEAN országok között, amely - a koronavírus-járvány megjelenéséig - minden évben rekordforgalmat generált. Az egymás közötti repülési jogok teljes liberalizálása szintén élénkítően hatott a turizmusra.

Különösen figyelemreméltóak Kambodzsa jelentős beruházásai az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztésének területén. A minőségi szakemberképzés, új autóutak, repülőterek építése, a tengeri kikötő modernizálása, de a természet-  és környezetvédelem is kiemelt szerepet tölt be a komoly tervekkel készülő ország pandemia utáni időszak idegenforgalmának ujjáélesztésében, amely a királyság legfőbb bevételi forrása - hangsúlyozta Sárdi Rezső.