2035-ben 7,2 milliárdan utazunk majd repülőn

Forrás: turizmus.com

 2016. október 31. 18:15

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint 2035-re majdnem megkétszereződik a légi utasok száma a világon: ez a jelenlegi 3,8 milliárd helyett várhatóan 7,2 milliárd lesz.

Az emberek repülni akarnak. A légi utazások az elkövetkező két időszakban meg fognak duplázódni, ami nemcsak a  turizmussal függ össze, de a kereskedelem fejlődésével, a gazdasági prosperitással és az innovációval is – jelentette ki Alexandre de Juniec,  a IATA igazgatótanácsának elnöke.

A legnagyobb fejlődés az ázsiai-csendes óceáni térségben várható. Az új utasok és utazások több mint fele innen származik. 2029-re Kína átveszi az USA vezető szerepét a legnagyobb légi piacok listáján, a ki- és beutazásokat, illetve a belföldi forgalmat együttesen tekintve. India lesz a harmadik, valószínűleg átveszi az Egyesült Királyság helyét, már 2026-ra. Indonézia pedig belép az első tíz ország közé, kiszorítva onnan Olaszországot.

Az elmúlt hasonló terminusban a világ légiutas-forgalma a 24 százalékos növekedésről 40 százalékosra ugrott, és a trend folytatódik.

Az elkövetkező két évtized légi forgalmának alakulását illetően három forgatókönyv létezik, ezek elsősorban az országok gazdasági fejlődésétől, a kereskedelmi liberalizációs törvények életbe léptetésétől függnek. De mindegyik előrejelzés jelentős fejlődést jósol, amivel a légi közlekedés technikai feltételeinek lépést kellene tartania. A kifutópályák, a terminálok, a poggyászvizsgálat, a biztonsági szektor fejlesztése ugyanakkor nemcsak technikai kérdés: szükség van az egyes országokkal való kormányközi együttműködésekre. A széndioxid-kibocsátás növekedése a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés a légi forgalom bővülésének másik legnagyobb dilemmája.

A következő öt ország légi forgalma nő majd évente a legnagyobb mértékben: Kína 817, az Egyesült Államok 484, India 322, Indonézia 135, Vietnam pedig 112 millió új utassal számolhat a tárgyalt időszakban.

Ami az Ázsián kívüli más térségek fejlődését illeti, Európa mondhatja majd magának a leglassúbb fejlődést, „lassúságát” pedig Észak-Amerika követi.  A Közel-Kelet, Latin-Amerika és Afrika is sokkal dinamikusabb utasforgalmi bővülést fog elérni.