25 éve omlott le a fal

 2014. március 31. 14:35

Az újkori német történelem legfontosabb eseményei közé tartozik a berlini fal leomlása és Németország újraegyesítése. Az akkori történések egyebek mellett a németországi turizmus soha nem látott növekedését is eredményezték.

„Az újraegyesítés szerencsés történés a németek számára – mondja Iris Gleicke, a Bundestag tagja, a kormány az új szövetségi államokért, a középosztályért és a turizmusért felelős megbízottja. – A felzárkózás látható jelei a sokhelyütt modernizált és felújított belvárosok, a javuló közlekedési útvonalak és a nemzetközi szinten is versenyképes középosztálybeli gazdasági struktúra Kelet-Németországban. Itt óriási potenciál és lehetőség rejlik a vidéki régiókban, ezért célunk, hogy tovább erősítsük a turisztikai infrastruktúrát" – magyarázza tovább a Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) parlamenti államtitkára.

 

„Mióta 1993-ban közös statisztika készült az újraegyesült Németország beutazási adatairól, a németországi külföldi vendégéjszakák száma majdnem megduplázódott. Összesen 37,2 millióval több külföldi vendégéjszaka realizálódott, ebből 12,8 milliót az új szövetségi államok hoztak" – hangsúlyozza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. Az úticél Németország 2013-ban a legjobb formáját hozta, és először lépte át a nemzetközi vendégéjszakák 70 milliós határát – ez 4,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A DZT ezen két történelmi esemény jubileumának okán 2014-ben és 2015-ben a nemzetközi értékesítési- és marketingtevékenységének központi témájaként kezeli a fal leomlását és az újraegyesítést. „25 évvel a fal leomlása után 25 lenyűgöző, új nézőpontból mutatjuk be az úticél Németországot: a program részeként ugyanúgy bemutatkoznak a német régiók kulturális látnivalói, mint a csodás természeti tájegységek is" – mondja tovább Petra Hedorfer.

 

Átfogó marketingterv a központi témákra

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után" tematikán keresztül az úticél Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét – és ezáltal online és offline minden médiacsatornán keresztül megszólítja a nemzetközi médiát, az utazási szakmát és a végfelhasználókat is. A www.germany.travel/faszination-einheit oldalon az érdeklődők multimédiás tartalmakat találnak a mai úticél Németország 25 új nézőpontjához.

A DZT ebben a témában ezen felül rövid videókat is posztol a közösségi oldalakon. A tervek szerint kereken 30 sajtókonferenciával, kiemelt sajtóutakkal, illetve PR-rendezvényekkel támogatják a tematikát a releváns küldőpiacokon, így például Hollandiában, Spanyolországban, Magyarországon és Japánban.