25 éves a Haris Travel Club – új katalógus reneszánsz lakomával

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. február 09. 17:33

Cseresznyevirágzás Japánban, Szibéria és Mongólia felfedezése, repülés Zeppelinnel, tulipánshow és Róma, az örök város – sok újdonsággal nyitotta meg idei szezonját a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Haris Travel Club.

A szezonnyitó klubnapon az ország minden tájáról meghívott törzsutasok a Bosnyák téri Páduai Szent Antal-templomban gyülekeztek mintegy 350-en, majd a Puskás Arénát tekintették meg. Az új Arénában a bemutatkozó kisfilm megtekintése után, szemügyre vették a gyepet, a kibérelhető VIP-páholyokat, a médiaközpontot és a csapatok öltözőit.

A 25 éves iroda törzsutasai a Bosnyák téri Páduai Szent Antal-templomban

Fotó: Haris Travel Club

Az iroda katalógusa soha nem volt még ilyen vastag: 160 oldalon kínálnak rövidebb-hosszabb utakat. A belföldi és szomszédoló egy-két napos kirándulások már tavaly is népszerűek voltak, és bizonyára 2020-ban is azok lesznek, választékuk szélesedett.

Szabadkai szecesszió, beregi katedrálisok, medvehagymaszüret, rododendronvirágzás, a Fertő-Hanság megismerése – csak néhány a rövidebb időtartamú kirándulások közül.

A határon átnyúló utak közt vadonatúj a Zemplén és Kassa tavasszal, a húsvét Stájerországban, Szlovénia, Európa zöld szíve. Idén is folytatódik az a gyakorlat, hogy bizonyos desztinációkba repülővel, illetve busszal is el lehet jutni, választhat az utas. Több program hosszabbítható, illetve 3 vagy 5 napos variációban is megvalósítható. Akad olyan út a katalógusban, amely már 2021-es dátumozású, ugyanis néhány 2020-as ajánlat rövid idő alatt gazdára talált.

A programban szerepelt az újjáépített Puskás Aréna megtekintése is

Fotó: Haris Travel Club

Újra szerepel a kínálatban a Napfényes Itália program, amely Rómát, Nápolyt, Sorrentót és Caprit egyaránt érinti. Provence, Toszkána, Andalúzia örök aduászok. A magyar idegenvezetéssel szervezett luxushajóutak – mint a most debütáló Szilveszteri hajózás a Maláj-tengeren – ugyancsak keresettek.

A különleges kalandok között figyelemreméltó a Zeppelinnel való repülés, vagy a szibériai-mongóliai túra, amikor jurtában hajtja álomra fejét az utas. Dél-Korea, a Jeju sziget izgalmas csodáival szintén új program, akárcsak a csemegének ígérkező dél-afrikai borút, melynek során a pezsgőgyártás magyar származású nagymesterének titkaiba is bepillanthatunk. Jordánia újabban aqabai üdüléssel szerepel a katalógusban.

A Haris-rendezvények visszatérő helyszíne a visegrádi Renaissance étterem, ahol bőséges lakoma várta a résztvevőket

Fotó: Haris Travel Club

Albánia egyre népszerűbb, és okkal, mert fejlődik az ottani infrastruktúra és jók a szállások is, ezért bizonyára sokan érdeklődnek majd az itteni nyaralás iránt.

Haris Ernő vezetésével, egy rövid szentendrei pihenő után a visegrádi Renaissance étterembe tartott a csapat, ahol a szokásosan bőséges lakoma várta a vendégeket.