25 év, 25 új nézőpont – ünnepel a kreatív Németország

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 18. 23:15

Szeptember 18-án a Marriott Hotelben és a Szimpla Kertben is a berlini fal leomlásáról és a 25 éves német egységről emlékezett meg a Német Turisztikai Hivatal.

Az újraegyesítés óriási fejlődést hozott Németországnak, a felzárkózás látható jelei a sok helyütt modernizált és felújított belvárosok, a javuló közlekedési útvonalak és a nemzetközi szinten is versenyképes gazdasági struktúra. Az akkori történések a németországi turizmus növekedését is eredményezték.

Mióta 1993-ban közös statisztika készült az újraegyesült Németország beutazási adatairól, a németországi külföldi vendégéjszakák száma majdnem megduplázódott. Összesen 37,2 millióval több külföldi vendégéjszaka realizálódott, ebből 12,8 milliót az új szövetségi államok hoztak. Az úti cél Németország 2013-ban a legjobb formáját hozta, és először lépte át a nemzetközi vendégéjszakák 70 milliós határát – ez 4,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

 

Az újraegyesített országban így már 104 természetvédelmi terület, 15 bioszféra rezervátum és 15 nemzeti park található. Kulturális sokszínűségére jellemző 753 színház, 3052 múzeum és 165 zenekar. Az eltelt 25 évben Németország keleti és nyugati részén is folyamatosan bővült a közlekedési hálózat és a turisztikai infrastruktúra.

A DZT ezen két történelmi esemény jubileumának okán 2014-ben és 2015-ben a nemzetközi értékesítési és marketingtevékenységének központi témájaként kezeli a fal leomlását és az újraegyesítést. 25 évvel a fal leomlása után 25 lenyűgöző, új nézőpontból mutatja be úti célként Németországot: a program részeként ugyanúgy bemutatkoznak a német régiók kulturális látnivalói, mint a természeti tájegységek is.

A  25 lenyűgöző és izgalmas nézőpont között találjuk például a Hainich nemzeti parkot, mely egy darab őserdő Németország szívében, a Ruhr-vidéket, mely a szénmezőből lett kulturális főváros, Rügen szigetét fehér krétaszikláival és elegáns sétányaival, valamint a Dunát, a történetekről mesélő folyót – emelte ki Czeiszing Miklós képviselet-vezető.

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után" tematikán keresztül Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét, s ezáltal online és offline, minden csatornán keresztül megszólítja a nemzetközi médiát, az utazási szakmát és a végfelhasználókat is.

A délutáni, Szimpla Kertben megtartott eseményen például egy neves német graffitis munkái alapján mindenki megfesthette a maga Berlin-táskáját is.

A www.germany.travel/faszination-einheit oldalon az érdeklődők multimédiás tartalmakat találnak a mai Németország 25 új nézőpontjához. A DZT ebben a témában ezen felül rövid videókat is posztol a közösségi oldalakon. A tervek szerint kereken 30 sajtókonferenciával, kiemelt sajtóutakkal, illetve PR-rendezvényekkel támogatják a tematikát a releváns küldő piacokon, így például Hollandiában, Spanyolországban, Magyarországon és Japánban.

A DZT a saját weboldala sajtó részén a www.germany.travel/presse alatt 30 nyelven kínál átfogó információkat a „25 éve omlott le a fal" és a „Német egység" tematikákhoz.