260 célállomásra repül a Lufthansa Csoport a téli szezonban

Forrás: turizmus.com

 2014. október 27. 16:29

A Lufthansa Csoport légitársaságai – az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Germanwings, a Lufthansa és a SWISS – ismét sűrű és gyakori járatokat kínálnak az utasoknak a 2014/2015-ös téli menetrendben.

A heti 18 900 járat 100 ország 260 célállomását köti össze a frankfurti, müncheni, zürichi, bécsi és brüsszeli csomópontokon keresztül, de emellett számos közvetlen járat is működik. A légitársaságok hálózatát mintegy heti 20 500 közös üzemeltetésű (code share) járat bővíti, amelyekre szintén egy helyen, a Lufthansánál foglalhatók jegyek. A Csoport légitársaságainak téli menetrendje 2014. október 26-ától, vasárnaptól 2015. március 28-ig, szombatig érvényes.

A nagyobb méretű repülőgépekkel az utaskilométerre vetített kapacitás 2,9 százalékkal nő az elmúlt év hasonló időszakához képest. A járatok száma ugyanakkor 2,9 százalékkal csökken a téli menetrendben. Ez azt jelenti, hogy a Lufthansa Csoport utasszállítói átlagosan 32 másodpercenként emelkednek a levegőbe a világ valamelyik repterén. A Csoport légitársaságainak útvonalhálózatát erősödő konvergencia jellemzi: a csomópontokon keresztül szinte az összes célállomás egymáshoz kapcsolódik. Az egész útra szóló repülőjegyek vásárlásával az utasok több utazást is lefoglalhatnak egyszerre a kényelmes és pontos járatokon. A Lufthansa évi közel 105 millió utasának 49 százaléka foglal csatlakozást a légitársaság valamelyik csomópontján keresztül. Európa repülőterei közül 19-et a Lufthansa Csoport mind az öt légitársasága kiszolgál.

A Lufthansa Csoport légitársaságainak újdonságai:

 

Lufthansa

A téli szezonban a Lufthansa a melegebb régiók vonzó vakációs úti céljaira is kiterjeszti útvonalhálózatát. Mintegy 15 éves szünet után újra indít járatokat a Kanári-szigeteki Las Palmas-ba. Október 26-tól kezdve az iskolai szüneteket is beleértve minden héten vasárnap és szombaton indulnak gépek Münchenből Gran Canariára. A téli menetrend újdonságai közé tartoznak a Münchenből Splitbe (Horvátország) és Valenciába (Spanyolország) repülő járatok. Október 2-től a Lufthansa a marokkói Marrakeshbe is repül Frankfurtból. Az Atlasz-hegység lábánál, Marokkó belső részén található kulturális központ négy órán belül megközelíthető lesz a minden csütörtökön és vasárnap induló Airbus A320 típusú géppel.

A téli menetrend új célállomása Miami, a napsütés államának is nevezett Floridában, ahová folyamatosan, naponta indulnak majd járatok Münchenből. India fővárosába, Delhibe szintén naponta repülnek majd Airbus A380 utasszállítók Frankfurtból. A Frankfurtból Angola fővárosába, Luandába tartó heti két járatot egy harmadik is kiegészíti majd a téli menetrend hatályba lépésétől.

December 15-től a Deutsche Bahn Karlsruhéból és Kasselből  is indít gyors Intercity-Express (ICE) vonatokat a Frankfurti Repülőtérre a Lufthansával közös AiRail program keretében.

SWISS

A SWISS a téli igényekhez igazítja járatait a 2014/2015-ös téli menetrendben. Egyes járatok szezonális ritkítása mellett növeli kapacitását a népszerű vakációs úti célok irányába. A Zürich és Miami közötti nagy távolságú járatok számát heti néggyel, tizennégyre bővíti. Brazília legnagyobb városába, São Paolóba heti hárommal több, azaz összesen tíz járatot indít hetente és ismét napi csatlakozást kínál majd Los Angeles felé. Genfből a SWISS a nyári menetrend célállomásai jelentős részére, így például Koppenhágába, Rómába, Lisszabonba és Pristinába is repül a téli időszakban.

Austrian Airlines

A 2014/2015-ös téli menetrendben az Austrian Airlines 56 ország 100 repülőterére indít járatokat a világ minden táján. A tavaly július óta az amerikai Newarkba repülő járatok sikerére reagálva a légitársaság 2015 áprilisától heti ötről hatra, majd júniustól napi egyre növeli a járatai számát erre a célállomásra. Így 2015 júniusától az Austrian minden észak-amerikai úti cél felé naponta repül. A tranzitforgalom iránti nagy kereslet nyomán a Chişinăuba és onnan induló járatok gyakoriságát is heti hétről maximum heti tízre növeli.

Brussels Airlines

Belgium legnagyobb légitársasága új európai célállomást vesz fel téli menetrendjébe és új járatokkal bővíti a csatlakozások számát. Lettország fővárosát, Rigát október 26-tól heti hat járattal szolgálja ki Brüsszelből. Riga a balti régió egyik legfontosabb kulturális és gazdasági központja, amely 2015 első fél évében veszi át az Európai Unió soros elnökségét.

Kapacitását bővítve a Brussels Airlines további járatokat indít Brüsszelből a következő célállomásokra: Tel-Aviv, Madrid, Marrakesh, Budapest, Genf, Vilnius, Hannover és Bologna. A csatlakozások számát is növeli a következő fontos afrikai városokba: Douala, Yaoundé, Nairobi, Kigali, Bujumbura és Luanda.

Germanwings

A Germanwings összesen 84 célállomást kínál téli menetrendjében Berlin-Tegel, Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn és Stuttgart repülőtereiről. Növeli kapacitását Düsseldorfban, ahol további útvonalakat vesz át a Lufthansától. Gyakori csatlakozást biztosít a Rajna-vidék metropoliszából Berlinbe (heti 57 járat), a London-Heathrowra (heti 33 járat) és Zürichbe (heti 24 járat). Új járatokat indít Düsseldorfból a következő célállomásokra: Malaga (heti két járat), Nápoly (heti három járat), Nizza (heti két járat), Moszkva (heti hét járat) és Róma (heti öt járat). A Lufthansa-útvonalak átvétele 2015. január 8-án, a Düsseldorf-Zürich viszonylat átvételével zárul. A Germanwings emellett egy teljesen új útvonalat is megnyit Düsseldorfból Isztambulba, heti két járattal. A német fővárosban, Berlinben heti két járatot vesz át a Lufthansától Tegelből Tel-Avivba. A légitársaság tovább csatlakozást kínál Kölnből/Bonnból a ciprusi kikötővárosba, Larnakába.