3 nap alatt 133 országban több millióan látták a Kacsa-lék videót

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 15:02

Elég egyetlen jó ötlet, és 3 nap alatt az egész világot bejárja egy egyperces kis videó Magyarországról és a Balatonról. A 3Dpano.hu Kacsa-lék videóját már több millióan látták, de kiadta az AP hírügynökség is, és 133 országba eljutott.
A 3Dpano.hu vette fel a Balaton közepén azt a valóságos kis „kacsaoázist", amelyet frappánsan Kacsa-léknek nevezett el.

Biztosan olvasóik közül is sokan látták azt a videót, amelyen egy hatalmas lék látszik a Balaton közepén, tele fürdőző-pancsoló vadkacsával. A videót rengetegen megosztották, és pillanatok alatt felfigyelt rá a hazai és a nemzetközi média is.

Íme a videó:

 

A felvételt a 3Dpano.hu készítette, amelynek profilja a tartalomelőállítás többek között videók, gömbpanorámás felvételek formájában, elsősorban a Balaton és Magyarország turisztikai térségeinek népszerűsítésére. A projekt (www.3dpano.hu) képviselői Lőrincz Balázs és Fekete Tamás, nevükhöz kötődik egyebek mellett a turisztikai szakmában ismert, innovatív QARD™ infokommunikációs platform is.

 

Lőrincz Balázs elmondta: a Kacsa-léket szinte saját szórakozásból vették fel egy drónnal, nem állt mögötte semmilyen konkrét cél. Egyszerűen felfigyeltek rá messziről, hogy arra a helyre özönlenek a vadkacsák, és kíváncsiak lettek, mi is van ott pontosan. A videó jól sikerült, hát feltették a netre, de arra álmukban sem számítottak, hogy ekkora sikere lesz!

A Kacsa-lék fantázianevet is ők adták a videónak, melyre ma – 3 nappal a videó publikálása után – 75 ezer találatot dob ki a Google.

Saját youtube csatornájukon 300 ezren látták a filmet, de a valós nézőszám több millióra tehető. A hazai országos TV csatornák mellett kiadta a videót az AP Hírügynökség, 133 országba jutott el, leadták online és print formában is, Kínában és Indiában hivatalosan is bemutatták, utóbbi országban az állami televízió is átvette.

Legújabban a weather.com foglalkozott a témával.

 

A videó futótűzszerű elterjedése borzasztó érdekes jelenség, és a social media rendkívüli erejét mutatja. Egyszersmind elgondolkodtató turisztikai marketing szempontból is. Hiszen a jelek szerint a sokmilliós kampányok helyett néha sokkal hatékonyabb (és gyorsabban célba ér) egy fillérekből megvalósítható eszköz, ha az egy frappáns és különleges ötletre épül.