30 000 like a BUD-Facebookon

 2014. június 02. 21:10

A Budapest Airport újabb eredményt könyvelhetett el, a BUD Facebook oldalát nem kevesebb, mint 30 000 látogató „lájkolta", ennyien követik több-kevesebb rendszerességgel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és annak kulisszái mögött zajló eseményeket.

A budapesti repülőtér Facebook oldalán az eddigi egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó esemény a Lufthansa új óriásgépének, az Airbus A380-asnak a látogatása volt 2011 októberében, de beszámolt a repülőtér az éppen aktuális légitársasági jegyakciókról éppúgy, mint a repülőtéren lakó ürgék befogásáról és áttelepítéséről a Kiskunsági Nemzeti Parkba.

A Budapest Airport az európai repülőterek között élenjárt akkor is, amikor 2010 januárjában elindította a BUD önálló Facebook-oldalát, amelyről nagyon hamar kiderült: nem pusztán a tinédzserek és az egyetemisták divatos internetes találkozóhelye, hanem egy dinamikusan fejlődő, az egész világot behálózó információs rendszer, amelyből súlyos hiba lett volna kimaradni. A Budapest Airport marketingesei és kommunikációs szakemberei az elsők között ismerték fel, hogy a Facebook-on keresztül nem pusztán üzleti információkat lehet elhelyezni, hanem nagyon gyors visszajelzést is lehet kapni egy-egy promóció sikeréről vagy fogadtatásáról.

Igen érdekes a 2013-ban összesített megjelenések statisztikája. A legnagyobb visszhangot a Sólyom Airways légitársaságról szóló poszt váltotta ki, míg a leglátogatottabb repülőtéri hír a 2A Terminálon újra megnyitott kilátóteraszról szólt. A harmadik legsikeresebb poszt pedig Sinka „Popeye" Zsolt erőművész repülőtéri akciójáról született, aki akkor egy majdnem 40 tonnás repülőtéri tűzoltóautót húzott el – emberi izommal és a fogával. A tavalyi év egyik legsikeresebb légitársasági posztja a Wizz Air dubaji járatának megnyitásáról szólt, ami nem is csoda, hiszen akkor egyszerre kilenc hastáncos lány lejtett a betonon – természetesen ezt is fotókkal publikálta a Budapest Airport. Hasonlóan nagy érdeklődést váltott ki az idén márciusban a Norwegian bejelentése arról, hogy elindította járatait Budapestről London Gatwick repülőtérére.