30 ezer magyar turistára számít az idén Marokkó

Forrás: turizmus.com

 2018. március 01. 14:32

Az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége Marokkó. Ebből az alkalomból Budapestre látogatott az ország turisztikai minisztere, Mohammed Sajid, aki a vásáron adott interjút lapunknak.

Marokkó nem véletlenül lett az idei kiállítás díszvendége, mivel 2017-ben két közvetlen légi járat (Ryanair – Marrákes, Wizz Air – Agadir) is indult Budapestről az afrikai államba. A két járat révén már tavaly is jelentősen nőtt a magyar turisták száma Marokkóban, és meghaladta a tízezer főt.

A miniszter kérdésünkre elmondta, hogy 2018-ban várakozásaik szerint 30 ezer főre emelkedhet ez a szám. Az ország népszerűsítéséhez jelentős mértékben hozzájárul, hogy március végén a Magyar Utazási Irodák Szövetsége Marokkóban tartja közgyűlését, amelyen több mint hetven hazai utaztató képviselői vesznek részt. A közgyűlés résztvevői a program során felfedezik az ősi királyi város, Marrákes látnivalóit, valamint a gyönyörű homokos óceánparttal büszkélkedő Agadir szépségeit is.

Mohammed Sajid

Fotó: Grósz Balázs

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a két közvetlen légi járat révén egyre több honfitársa érkezik Magyarországra, ahonnan a legtöbbször elindulnak Kelet-Közép-Európa felfedezésére.

A kiemelt turisztikai termékekről szólva a miniszter elmondta, hogy országában egyformán hangsúlyos a 3500 kilométer hosszú tengerpart, az Atlasz-hegység, a történelem és a kultúra, de a gasztronómiai különlegességeikre is büszkék.

Marokkó egyébként tavaly is sikeres évet zárt a turizmus terén. A vendégek száma 10%-kal nőtt 2016-hoz képest, és elérte a 11 milliót. A legfőbb küldőpiacok Európában találhatók, de egyre több vendég érkezik hozzájuk Kínából is – tudtuk meg a minisztertől.

Kapcsolódó cikkek

Közelebb jött Marokkó

2017. október 30.

Irány Agadir a Wizz Airrel

2017. augusztus 14.