300 milliós bírság: reagál a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 13:17

A Wizz Air csalódott a Fővárosi Kormányhivatal döntéseivel kapcsolatban, amelyben a vállalat öt repülőjáratával kapcsolatban hozott határozatokat – fogalmaz közleményében a légitársaság.

Ahogy arról a turizmus.com is beszámolt tegnap, ismétlődő jogsértések miatt 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala első fokon a Wizz Air légitársaságra. A légitársaság közleményben reagált a döntésre.

Mint fogalmaznak, a Wizz Air továbbra is arra törekszik, hogy utasait teljesen átláthatóan és folyamatosan tájékoztassa. Kiemelik:

az elmúlt három hónapban a Wizz Air több mint 60 000 repülőjáratot üzemeltetett sikeresen, melyek közül a nyári főszezonban kevesebb mint 1% szenvedett el jelentősebb késést bármilyen okból, vagy kellett törölni a járatot.

"A Wizz Air őszintén elnézést kér az érintett utasoktól és mindent megtesz, hogy csökkentse a működést érintő zavarokat" – írják a közleményben.

300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a kormányhivatal első fokon a Wizz Airre

Fotó: Wizz Air

Mivel ezek a határozatok nem jogerősek és jelenleg is tanulmányozzák azokat, további nyilatkozatokat a határozatokkal kapcsolatban egyelőre nem szeretnének tenni – teszik hozzá.

Tegnap megírtuk a kormányhivatal tájékoztatása alapján: az elmúlt két hónapban hét esetben folytattak fogyasztóvédelmi vizsgálatot a Wizz Airrel szemben, és ebből ötben állapított meg fogyasztóvédelmi szabálysértést.