37,2 millió dollárt költöttek tavaly a kínai turisták Etiópiában

Forrás: turizmus.com

 2021. január 25. 16:07

A kínai üzleti és szabadidős látogatók 2020-ban 37,2 millió dollárt költöttek Etiópiában – közölte az Etióp Kulturális és Turisztikai Minisztérium. Kínánál csupán az Egyesült Államokból érkezik több turista az afrikai országba.

Teshome Toga, Etiópia kínai nagykövete a közelmúltban a Xinhuának adott interjújában elárulta, hogy országa több kínai utazási szolgáltatóval együttműködve ajánlja Etiópia turisztikai látványosságait a becslések szerint több mint 160 millió külföldre utazó kínai turistának – írja a Silkroadhungary.hu.

Mivel az etióp állami légitársaság az egyetlen afrikai légitársaság, amely öt kínai célállomásra is indít járatokat, a további kínai turisták bevonzása Toga elmondása szerint hatalmas lehetőségeket rejt.

“Kínai partnereinkkel közösen hirdetjük Etiópia turisztikai potenciálját, és amint javul a járványhelyzet, szeretnénk még több kínai turistát üdvözölni Etiópiában” – jelentette ki a nagykövet.

Az Ethiopian Airlines Peking, Hongkong, Sanghaj, Csengtu (Chengdu) és Kuangcsou (Guangzhou) repülőtereire üzemeltet személy- és teherjáratokat, és a tervek szerint hamarosan beindul az utasforgalom Sencsenbe (Shenzhen) és Csungkingbe (Chongqing) is.

Harar város, Etiópia

Az etiópiai Harar város kapuján üdvözli az érkezőket

Fotó: 123rf.com

Etiópia egy átfogóbb, tízéves stratégiai terv keretében igyekszik fejleszteni turisztikai partnerségét Kínával.

“A következő évek három kiemelkedő területe a technológiai transzfer, a turizmus és az emberi erőforrás fejlesztése” – mondta Toga a Xinhuának.

A nagykövet véleménye szerint mivel Etiópia és Kína átfogó stratégia partneri viszonyt élvez, a partnerség növekedési potenciálja exponenciális.

A kínai cégek is segítik Etiópia azon törekvéseit, hogy országszerte állandó turisztikai látványosságokat hozzon létre.