5 érv Nantes mellett

Forrás: turizmus.com

 2019. május 22. 15:12

Nantes kiváló tavaszi-nyári desztináció, amely alkalmas hosszú sétákra, múzeumlátogatásra és gasztronómiai különlegességek felfedezésére. Bár Franciaország hatodik legnagyobb városa, nyugodt és csendes miliővel várja az oda érkezőket.

Garantáltan pihentető lehet az odavezető utunk is, mivel mostantól a Budapestről is egyszerűen meg tudjuk közelíteni: áprilistól novemberig  - kisebb megszakítással - heti két közvetlen járattal juthatunk el ebbe a nyugat-franciaországi ékszerdobozba a Transavia légitársasággal. Íme néhány nyomós érv a város mellett:

 

Nantes-ban soha nem tévedsz el

Míg Dorothy útját sárga köves út vezette az Óz, a csodák csodája történetében, addig Nantes zöld sávval várja a látogatóit.

Mindig a zöld vonal mentén

Az egyedülálló Le Voyage à Nantes egy vonalvezető kimondottan a turistáknak, amely segít abban, hogy elérjük a város legnépszerűbb helyszíneit és látványosságait. Ha a zöld vonalat követjük, akkor biztosan nem maradunk le semmilyen érdekességről.

 

Jules Verne világa is megelevenedik

Utazás a Föld középpontja felé, Nemo kapitány vagy Nyolcvan nap alatt a Föld körül. Csak néhány könyv a 19. század egyik legérdekesebb írójának tollából.

Jules Verne Múzeum

Jules Verne Nantes-ban született, a város pedig büszkén mutatja be Verne életét és hagyatékát a helyi múzeumban, ami több, mint 40 éve várja a látogatókat. Ráadásul Verne képzelőereje a múzeum mellett egy futurisztikus szoboregyüttesben is megelevenedik egy óriási elefánttal és kócsaggal.

 

Kézművesség és művészetek testközelből

Nantes-ban jól megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Ahogyan a Le Voyage zöld vonalát követjük, kézművescukorka-boltot és korábbi kekszgyárépületben megnyitott kávézót is találunk. Ha vásárolnánk, akkor tökéletes helyszín az 1840-es években épült Passage Pommeraye, ahol a történelmi falak között a legtrendibb termékeket találjuk meg.

 

Páratlan épületek

Elképesztő látványt nyújt a több mint fél évezrede épített Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul, amelynek belmagassága 37,5 méter, így magasabb, mint a Notre-Dame-é Párizsban.

Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul

Ugyancsak a 15. században épült Nantes vára, a Château Ducal is, amely II. Ferenc bretagne-i herceg nevéhez kötődik.

 

Gasztronómiai csomópont

Nantes konyháját nem lehet beskatulyázni. A település az elmúlt évszázadokban a Bretagne, a Vendée és a Loire-folyó között rendkívül sok gasztronómiai irányzattal gyarapodott a világ minden tájáról a kikötőjébe érkező hatások miatt. Nantes ételeinek különlegessége a sokszínűség mellett a minőségi alapanyagokban rejlik: a környéken a halászat mellett a sajtkészítés, az állattenyésztés és a növénytermesztés is a legmagasabb színvonalon működik.