5000 csatorna közül válogathatunk az Emirates A350-esein 2024-től

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 08. 15:12

Nagyfelbontású 4k kijelzők, kiváló képminőségű élő televíziós műsorok, gyors mobileszköz-feltöltés, ülésekbe épített Bluetooth-kapcsolat, személyre szabott digitális szolgáltatások és rengeteg szórakoztató csatorna várja majd az Emirates 2024-ben forgalomba álló Airbus A350-es gépeinek utasait.

Az Emirates a francia közlekedési, légi- és űripari nagyvállalat, a Thales által kifejlesztett AVANT Up rendszerrel szereli fel a 2024-től forgalomba álló Airbus A350-es repülőgépeit. A légitársaság több mint 350 millió dolláros (jelenlegi árfolyamon 140 milliárd forintos) beruházása révén az 50 gépből álló A350-es flottát olyan újgenerációs fedélzeti high-tech megoldásokkal látják el, amelyek minden korábbit felülmúló filmes élményt és személyre szabott fedélzeti szórakozást nyújtanak - derül ki a légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Adel al Redha, az Emirates üzemeltetési igazgatója elmondta: „30 évvel ezelőtt az Emirates volt az első légitársaság, amely minden egyes utasülésbe képernyőt épített be. A mostani, ice nevet viselő fedélzeti szórakoztató rendszerünk is páratlan élményt nyújt mind a tartalom sokszínűsége, mind pedig a minősége tekintetében. Nem véletlenül nyertük el az elmúlt 14 évben egymás után a legjobbnak járó nemzetközi díjakat."

A 2024-től forgalomba álló Airbus A350-esek fedélzetén már az új szórakoztató rendszer várja az Emirates utasait

Fotó: Emirates

Yannick Assouad, a Thales Avionics ügyvezető alelnöke hozzáfűzte: „A Thales-nél büszkék vagyunk arra, hogy az Emirates partnerei lehetünk abban, hogy a légitársaság valóra váltsa a "Fly Better" ígéretét. A Thales AVANT Up a legújabb, legmodernebb technológiát juttatja el az Emirates repülőgépeibe. Az Optiq 4K QLED HDR kijelzőinket, a dinamikus teljesítményt és a következő generációs digitális szolgáltatásokat kombinálva az Emirates utasai rendkívüli dolgokra számíthatnak."

A Thales AVANT Up rendszerében 4k felbontású Samsung QLED HDR kijelzőket alkalmaznak, amely 1 milliárd szín és színárnyalat megjelenítésére alkalmas. Ezen élvezhetik majd az utasok az ice fedélzeti szórakoztató rendszer több mint 5000 csatornájának kínálatát, köztük magyar nyelvű filmeket és magyar előadók zenéit. Az ice-on keresztül elérhetők élő televíziós adások, a legújabb mozifilmek, tévéműsorok és zenei slágerek, valamint a világ első fedélzeti bevásárlócsatornája, az EmiratesRED is. A Thales technológiája lehetővé teszi majd, hogy az élő televíziós műsorokat is a lehető legnagyobb felbontásban nézhessék az utasok 10 kilométeres magasságban.

Az újgenerációs rendszerben használt intelligens kijelző két Bluetooth-kapcsolatot és beépített Wi-Fi-t kínál az utasok számára, ezáltal több eszközt - telefonokat, táblagépeket, fejhallgatókat vagy akár játékvezérlőket - is párosíthatnak, és emellett akár 60 wattos USB-C-t is támogat az okoseszközök gyorstöltéséhez. Az Emirates számos új digitális szolgáltatást is tervez, melyekkel az utasok személyre szabhatják a fedélzeti szórakoztató rendszer tartalmait, illetve megújul a rendszer felhasználói felülete, és elérhetővé teszik a látássérült utasok számára is a magával ragadó élményt.

Az újdonságok még nem érnek itt véget. Az Emirates az első légitársaság, amely a Thales Pulse szabadalmaztatott energiaoptimalizáló technológiáját használja majd, amely biztosítja, hogy a töltési teljesítményt ne befolyásolja, hogy hány felhasználó tölti egyidejűleg a készülékét.