60. születésnapját ünnepli az ECTAA

Forrás: turizmus.com

 2021. március 18. 08:02

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége örömmel tájékoztatja tagjait, hogy az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete), melynek a MUISZ 29 éve tagja, most ünnepli alapítása 60. évfordulóját.

„Sok minden változott az elmúlt 60 évben, ám az utazásszervezők és az utazásközvetítők szerepe az utaztatásban ma is megkérdőjelezhetetlen" - hangsúlyozta az évforduló kapcsán az ECTAA elnöke, Pawel Niewiadomski.

1961-ben hat utazási irodai szövetség döntött arról, hogy együtt képviselik az utazási irodák érdekeit az egyesülő Európában.

Ma a szervezetnek 32 tagja van, amelyek együtt több mint 70.000 vállalkozást képviselnek. Az elmúlt 60 évben a tagok egy olyan iparágat építettek fel, amely több száz millió embert segített utazási élmények megszerzésében.

Az iparág sok változást élt meg az elmúlt évek alatt, folyamatos változáson megy át, ami az ágazat diverzitásából adódik. Mind a B2B, mind a B2C relációban központi szerepük van a szervezőknek és a közvetítőknek. A Covid 19-járványnak drámai hatása van a teljes turisztikai iparra, és mindenki erősen bízik a turizmus nyári újraindulásában.

 

„Elmondható, hogy most a korábbinál is nagyobb szükség van az utazási irodákra az utazások megszervezésében, az utazási előírások betartásával, a maximális biztonságra törekedve" – mondta Pawel Niewiadomski.

„Fontos, hogy értékeljük a tagságunk szerepét a szövetség múltjában, jelenében és jövőjében, így nagyon várjuk a közös ünneplést."

A szervezet sok eseménnyel készül az ünneplésre, melyet az ECTAA kiemelt desztinációjaként Horvátország szervez. Az ECTAA tavaszi közgyűlésére várhatóan június végén, Zágrábban kerül sor.