62 utast érint a budapesti Real Reisen csődje

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 18. 14:44

2018. 09. 17-én a Budapest Főváros Kormányhivatal egy évre eltiltotta a Real Reisen Utazási Iroda Kft.-t az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységtől.

Az utazási iroda saját honlapján olvasható közlemény szerint a Real Reisen Utazási Iroda Kft. a hatályos jogszabályoknak megfelelően az utazási irodák részére előírt vagyoni biztosítékkal rendelkezik az Aegon Biztosító társaságnál. A külföldön tartózkodó utasokat ígérete szerint biztosító partnerével együttműködve hazaszállítja, és a biztosító a befizetett részvételi díjakat is visszafizeti.

A Turizmus.com kérdésére Dénes Attila, az Aegon Magyarország  Általános Biztosító Zrt. Vállalati-, utas- és viszontbiztosítási Igazgatóságának igazgatója elmondta, hogy 42 utas hazautaztatásáról kell gondoskodni. Minden utas az Aegon Biztosító által szervezett és finanszírozott külön autóbusszal érkezik haza Görögországból.

2018. július 1-je óta az utazási irodák két pillérből álló biztosítékkal kell rendelkezzenek. Az egyik pillér az itthon maradottak kártalanítását szolgálja, míg a másik pillér a hazautazás és kényszerű kint tartózkodás költségeit fedezi. A két pillér között nincs átjárás, tehát az egyik biztosítás a hazautazás és kényszerű kint tartózkodás költségeit fedezi, míg a másik az itthon maradt utasok befizetéseit téríti meg a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

Az utazási iroda tájékoztatása alapján körülbelül 20 itthon maradt utast kell kártalanítani. „Folyamatosan érkeznek a bejelentések, amelyek feldolgozását azonnal megkezdték kollégáink. Jelen információk birtokában mindkét pillér megfelelő védelmet nyújt a mostani esetben” – tette hozzá Dénes Attila. A károsultaknak 30 nap áll rendelkezésére a szükséges iratok benyújtására. Amint pontosan meghatározzák a kártérítés mértékét károsultanként, megkezdik a kárkifizetéseket.

Budapest Főváros Kormányhivatala honlapja szerint mindössze négy esetben intézkedett hasonló módon. 2017 decemberében három budapesti iroda utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét tiltotta meg: a Beontours Kft., a Crotbic Center Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Travel Next Kft. volt érintett, 2018 júliusában pedig az MSE Tours & Home Utazásszervező és Ingatlanforgalmazó Kft.-vel szemben járt el.

A Real Reisen Görögországba is szervezett utakat

Fotó: pixabay.com

Az utasok kárigényükkel az Aegon Biztosító társasághoz fordulhatnak:

AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.

1091 Budapest, Üllői út 1.

Telefonszám: +36-1-477-4800

E-mail: vagyonkar@aegon.hu

Akinek nem áll rendelkezésére a kárrendezéshez szükséges utazási dokumentum, felveheti a kapcsolatot a Real Reisen ügyfélszolgálatával a realreisen@gmail.com e-mail címen.