70 éves az Ethiopian Airlines

Forrás: turizmus.com

 2016. április 09. 19:23

1946. április 8-án startolt el az Ethiopian Airlines első járata Addis Abebából Kairóba, mára pedig Afrika legnagyobb, leggyorsabban növekvő és legjövedelmezőbb légitársaságává nőtte ki magát.

A légitársaságnak az elmúlt 70 évben rengeteg kihívással kellett szembenézni: elég csak a térségben zajlott polgárháborúkra, járványokra, olajválságra és a gazdasági recesszióra gondolni.

Szerencsére ezek a kihívások nem törték meg a légitársaságot, sőt, az Ethiopian Airlines – más térségbeli légitársaságtól eltérően – túlélte a válságos időket és egyre erősebbé, virágzóbbá vált.

Az Ethiopian Airlines megalakulása óta küldetésének tekinti, hogy Afrikát közelebb vigye a világhoz, ezért újabb és újabb légi hidakat épített ki a fekete földrész és a világ számos pontja között. Ennek eredménye, hogy jelenleg a világ öt kontinensének 94 városába lehet eljutni.

A légitársaság az elmúlt 10 évben a legnagyobb hangsúlyt az innovációra helyezte. Több tízmilliárd dollárt költött a flotta megújítására, az infrastruktúra fejlesztésre, a biztonságra és a humánerőforrás képzésre.

Az Ethiopian Airlines, a Star Alliance tagjaként heti 4 alkalommal közlekedik Bécsből közvetlenül Addisz-Abebába a legmodernebb Dreamliner gépekkel, és onnan Afrika 52 városába, többek között a magyar utazóközönség olyan kedvelt célállomásaira, mint a Seychelles-szigetek, Kenya és Tanzánia.

Az Ethiopian Airlines hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft. látja el.