70 ezer tojás és 15.400 liter üdítő a fedélzeten

Forrás: turizmus.com

 2019. május 08. 15:50

Mennyi élelmiszerrel vágnak neki a közepes méretű tengerjáró hajók egy átlagos hosszúsági útnak, és mennyit érnek az MSC hajóinak Swarovski kristállyal kirakott lépcsői? A Trend FM műsorából kiderül.

„Egy közepes méretű hajó 70 ezer tojást használ fel egy túra alatt, átlagosan 15.400 liter üdítőt, 7000 kg krumplit, 500 kg csirkét fogyasztanak el az utasok, a rengeteg homár, rák, békacomb és egyéb élelmiszer mellett” – sorolta az adatokat az egyik legnagyobb rajongótábort magáénak tudó hazai „főállású utazó”, az Utazómajomként ismert Tóth Ákos a Trend FM műsorában. A fel nem használt élelmiszerre szigorú előírások vonatkoznak: a megmaradt alapanyagot sok hajón 1x1 méteres kockákban eresztik a tengerbe, a halak nagy örömére.

A beszélgetésből kiderült az is, hogy bár az MSC egyes hajóosztályain a csarnokban csillogó lépcsőket 300 ezer dollár értékű Swarovski kristállyal díszítették, és a belső terek kialakítása igazán extravagáns, a tengeri hajózás mégsem a gazdagok kiváltsága. „Nem véletlenül ajánlom az ismerőseimnek ezt az utazási formát, hiszen Miamiba, a Karib-tengeri hajóutak egyik induló állomására kifejezetten olcsón el lehet jutni, a hajóutak pedig elképesztően jók. Szinte minden nap másik szigetet lehet felfedezni úgy, hogy egy éjszaka a hajón átlagosan 60-70 dollárba kerül, ami jóval olcsóbb az itteni, hasonló minőségű szállodák átlagáránál” –mondta.

Tudomása szerint a részvételi díjat a társaságok úgy kalkulálják, hogy abba beleszámolják az utasok átlagos költését, ami egy átlagos hajóúton 450 dollárt tesz ki. Aki tehát ellenáll az üzletek, kaszinók és éttermek csábításának, kifejezetten jó áron nyaralhat.

A tengeri hajózás nem a gazdagok kiváltsága

Fotó: www.neckermann.hu

Úgy tűnik, az utazóközönség étvágya kifejezetten nagy erre az utazási termékre: a Neckermann kínálatában is fellelhető MSC Cruises jelenleg 16 hajóval rendelkezik, további 13 úszó szállodára van megrendelésük, 2026-ra megduplázzák flottájukat. A többi hajótársaság hasonló mértékben fejleszti kínálatát.

A csoportos hajóutakon azok is megismerkedhetnek a műfaj szépségeivel, akik korábban bizonytalan nyelvismeretük miatt nem mertek nekivágni a távoli vizeknek.

A tengeri hajóutakról ITT és ITT olvashat bővebben.

A Trend FM műsorát itt hallgathatja meg:

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek