9 új járat a BUD téli menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2017. október 21. 07:41

Október 29-én ismét átállítjuk óráinkat, s ezzel Ferihegyen is életbe lép a téli menetrend.
Míg néhány évvel ezelőtt sokkal kisebb volt ilyenkor a forgalom, mostanra ez a szezon sem marad el a nyári időszaktól – idézi Bogáts Balázs járatfejlesztési vezetőt a Budapest Airport közleménye.

Ezen a télen olyan új célállomásokkal bővül a kínálat, mint Palermo és Valencia, heti két-két járattal. Európán kívül az idei tél egyik slágerének ígérkezik Marokkó. Az észak-afrikai ország kultúrában gazdag nagyvárosa, Marrákes, valamint az egyik legjobb tengerparti üdülőhelye, Agadir is megjelenik a téli kínálatban.

A téli időszakban gyakran változtatnak a légitársaságok a meglévő menetrendjükön is. A Távol-Keletre utazóknak nagy segítséget jelent majd az Aeroflot napi harmadik moszkvai járata; Moszkván keresztül sokkal kényelmesebb csatlakozás és nagyobb választék érhető el az orosz légitársasággal. Ugyancsak bővül a dohai átszállási lehetőségek száma, a Qatar Airways ugyanis már napi két járattal közlekedik Budapestre. Katar fővárosán keresztül pedig gyakorlatilag egész Ázsia, a csendes-óceáni térség és Ausztrália, valamint Afrika is elérhető.

A Ryanair jóvoltából új járatok indulnak Edinburgh-ba és Prágába, a Wizz Airnek köszönhetően pedig Frankfurtba és Berlinbe.

A Sky Court télen sem lesz csendes

Fotó: Budapest Airport